Fotograf: David Pahmp

Ta del av årets parksommarprogram

18-06-07

Huddinge kommun presenterar stolt årets parksommar med liveband, teaterjubileum, gospel, tricks och magi. Alla arrangemang är kostnadsfria och – i Huddinge är sommaren inte slut förrän den 11 september.

Spelplatser är antingen Sjödalsparken i Huddinge centrum eller Stortorpsparken i Trångsund.

– I år har vi tänkt på att det ska finnas något för alla. Vi är extra glada för Scen Medis 5 som gästar oss i Stortorpsparken och bjuder på massa av underhållning som Cool Jazz med Kent Sidvall, och en hel del Johnny Cash. Hoppas vi ses i parken, säger Katarina Borg, kultursekreterare, kultur- och fritidsförvaltningen, Huddinge kommun.

Årets program

  • Med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli gör Miriam Aïda och hennes grupp personliga tolkningar av David Bowies fantastiska låtar.
  • Teater Sláva firar 25 år och bjuder på en jubileumskonsert med det bästa och mest uppskattade ur deras repertoar.
  • Stortorpsparken gästas av Sveriges enda hbtqh-gospelkör, ”Rainbow Gospel”, som genom musiken vill agera över gränser som ålder, kön och sexuell läggning.
  • Väskor som fastnar i luften, röda bollar som försvinner och återuppstår, hisnande ballongnummer, en ilsken enhjulingscyklist och en tom påse är en del av upplevelsen i Trio Smacks föreställning, som ursprungligen gjordes för att spelas av Clowner utan gränser på barnhem i Burma.
  • Scen Medis 5, en mötesplats där etablerade och oetablerade artister, med och utan funktionsnedsättningar, delar scen.

Program Parksommar 2018

Parksommar pågår mellan 13 juni och 11 september. 

För mer information om parksommar

För mer information kontakta:

Katarina Borg, kultursekreterare, kultur- och fritidsförvaltningen, 08–535 317 24, katarina.borg@huddinge.se

Per Jacoby, kommunikationsansvarig, kultur- och fritidsförvaltningen, 08–535 317 29, per.jacoby@huddinge.se eller kultur@huddinge.se

Uppdaterad 7 juni 2018

Var informationen till din hjälp?