Ny utställning på Vårby bibliotek med barnkonsten

18-09-20

Konstnären Amalia Alvarez ställer ut bilder i serieformat på Vårby bibliotek med barnkonsten om utsatta ungdomar med olika kultur och genus. Utställningen öppnar fredag 21 september.

Ungdomar och kvinnor, från hela Sverige, med olika kulturer och genus, som lever i utsatta situationer, inspirerar konstnären Amalia Alvarez. Hennes bilder visar hur dessa människor uppfattar kaos och samhället de lever i utifrån deras sociala position. Resultatet visas i en utställning i serieformat och ger en röst åt dem som sällan hörs i det offentliga.

Om Amalia Alvarez

Amalia bor i Lund sedan 2001 och har hunnit med att få Sveriges Arbetares Centralorganisations civilkuragepris, arbeta fackligt med papperslösa arbetare, studera genusvetenskap och serieteckning och visuellt berättande på Malmö Högskola och arbeta som serietecknare/forskarassistent på Malmö Universitet.

Kulturarv och barnperspektiv

Vårby bibliotek med Barnkonsten visar både egenproducerade utställningar och utställningar som vi tagit in utifrån. Det viktiga är barnperspektivet. Det kan vara utställningar med målningar och skulpturer som barn skapat i Konstverkstaden, interaktiva lekutställningar eller utställningar där gamla sagor och myter visas i ny skepnad för en ny generation barn. 

För mer information 

Uppdaterad 21 september 2018

Var informationen till din hjälp?