Huddinges nya sporthall Glömstahallen invigs

19-09-04

Nyhet

Torsdag den 5 september invigs Glömstahallen – Huddinges nybyggda, fullstora sporthall för både skolidrott och föreningsidrott.

Glömstahallens fasad och löparbanor till vänster om den.
Glömstahallen.
Nybyggda Glömstahallen är ett efterlängtat tillskott för såväl föreningslivet i Huddinge som Glömstaskolan, som äntligen får en fast punkt för elevernas idrottsundervisning.

– Huddinge är en växande kommun och det gäller att inte bara växa med bostäder, arbetsplatser, skolor och äldreboenden, utan även med anläggningar för fritidsaktiviteter (...) Det känns väldigt bra att Glömstahallen nu är på plats, säger Bo Källström (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Rymmer alla inomhusidrotter

Att Glömstahallen är fullstor innebär att den med sina 20 gånger 40 meter uppfyller kraven för alla inomhusidrotter upp till seniornivå.

Invigningen av hallen firar även nya löparbanor och en spontanidrottsyta med fjärde generationens konstgräs. Linda Örneblad, chef för idrott och anläggning i Huddinge kommun, förklarar fördelen med det nya konstgräset:

– Vi testar nu fjärde generationens konstgräs, vilket blir en klar vinst för miljön då gummigranulat inte behöver användas som fyllnadsmaterial.

Kafé och kvällsöppen utomhusyta

Spontanidrottsytan är en 7-spelsplan som kommer att vara öppen för alla, belyst fram till klockan 22:00 på kvällarna. 

En viktig samlingspunkt i hallen blir kaféet, som kommer kunna drivas av föreningarna själva i samband med cuper och andra evenemang.

Invigning den 5 september

Hallen har projekterats av Huddinge Samhällsfastigheter och är certifierad som miljöbyggnad silver totalt och med nivån guld för den låga energianvändningen.

Glömstahallen invigs torsdag den 5 september klockan 16:00.
Adress: Bergavägen 1, 141 32 Huddinge

Uppdaterad 4 september 2019

Var informationen till din hjälp?