Sharón Clark ger exklusiv spelning på Huddinge Jazz & Blues

19-04-25

Nyhet

Den 25 maj ger den kritikerrosade jazzvokalisten Sharón Clark från USA, ofta kallad Sarah Vaughans arvtagerska, en exklusiv spelning på Huddinge Jazz & Blues tillsammans med Mattias Nilsson Trio. Festivalen gästas även av Sveriges nya jazzstjärna Amanda Ginsburg och den alltid färgstarke Roger Pontare som hyllar Sinatra. Som vanligt är det fri entré.

– I år bjuder vi publiken på en blandning av jazz, blues, visa i jazzton, bossa nova och storband, med en historisk resa där artister ur den svenska musikeliten hyllar några av bluesens och jazzens stora förebilder, berättar Karin Lundmark, ordförande i Huddinge jazzförening. Vi hoppas och tror att årets program ska tillfredsställa många.

Influenser av Monica Zetterlund

Årets festival den 24–25 maj inleds på fredagen med Violet Green som hyllar bluesens, soulens och rockens kvinnopionjärer. De följs av Jazzsveriges nya stjärna och låtskrivare Amanda Ginsburg, som sjunger svenska visor i jazzrytmik influerad av bland andra Monica Zetterlund. Fredagen avrundas med 10-årsjubilerande bluesbandet Top Dogs, som spelar musik från amerikanska södern, nu i utökad lyxförpackning med blåssektion.

Roger Pontare hyllar Sinatra

Leo Lindberg Organ Trio inleder lördagens program med standards i egen tappning. Nice Price med sångerskan Lena Swanberg och multimusikern Daniel Bingert bjuder sedan på bossa nova, samba och ballader på portugisiska. Oscar Peterson, legendarisk jazzpianist, hyllas av en minst sagt välrenommerad kvartett: Jan Lundgren, Ulf Wakenius, Hans Backenroth och Kristian Leth. Vid 18.30 är det dags för Sharón Clark att äntra scenen. Hon bjuder på musik från ”The Great American Songbook” tillsammans med Mattias Nilsson Trio. Årets festival avlutas av Roger Pontare, som gör sin Sinatrahyllning uppbackad av Huddinge Big Band.

Program Huddinge Jazz & Blues 2019

Se hela årets program

Lyssna in dig på årets fullmatad Spotify-lista

Uppdaterad 25 april 2019

Var informationen till din hjälp?