Biljettsläpp till “Explorations of Now i Orlångens naturreservat

21-06-10

Nyhet

Under två helger i augusti arrangeras ett stort publikt kultur- och naturevenemang med konstinstallationer, samtal och workshops i Orlångens naturreservat i Huddinge. Nu släpps biljetterna.

Under Explorations of Now kommer det att finnas över 20 konstinstallationer i Orlångens naturreservat. Det blir också samtal och workshops med cirka 50 konstnärer som samverkar med naturen och låter besökarna tillsammans inleda resan mot en hållbar värld.

Upplevelsen utgår från Balingsta Gårds ridhus i Orlångens naturreservat för att sedan ta besökaren genom en guidad tur runt om i naturreservatet där över 20 dansföreställningar, konstinstallationer och performance art presenteras med bergväggar, fält, mossa, träd och vatten som medskapare.

Unikt konst- och miljöprojekt

Tove Sandahl Fransson, enhetschef för kulturstrategiska enheten på Huddinge kommun, säger att Explorations of Now för ett unikt konst- och miljöprojekt.

– Vi är både stolta och glada att de har valt vackra Orlångens naturreservat som plats. Vi ser samarbetet som en möjlighet att erbjuda våra invånare en spektakulär kulturupplevelse och samtidigt sätta fokus på hållbarhetsfrågan i ett av Huddinges vackraste områden, säger hon.

I projektet ställs frågan vad det är som skapar ett hållbart och blomstrande ekosystem. Bakom Explorations of Now står danskompaniet Cullberg, konstkollektivet Kultivator och Institutet för Framtidsstudier.

Biljetter

Fri entré vid reservation av biljett på explorationsofnow.se

Uppdaterad 10 juni 2021

Var informationen till din hjälp?