Hela Huddinge städar

21-09-10

Nyhet

I år tar Huddinge kommun en mer aktiv del i stiftelsen Håll Sverige Rents kampanj ”Hela Sverige plockar skräp”. Den 13-18 september kommer Huddinge att sjuda av skräpplockaranda. Var med och gör en miljöinsats för kommunen!

En naturvårdsvakt plockar skräp i en stor sopsäck ute i skogen.

Genom att aktivt samarbete i föreningen Samverkan Huddinge, där Huddinge kommun är med, planeras skräpplockning på många olika håll i Huddinge under perioden 13-18 september 2021. 

Skräpplockningen arrangeras av föreningar, bostadsbolag och kommunens miljö och bygglovsförvaltning och är den del av ”Håll Sverige Rent-dagen” som arrangeras av stiftelsen Håll Sverige rent.

Veckan infaller även samtidigt som den internationella dagen World Clean up Day. 

– Syftet med veckan är att uppmärksamma en av vår tids största miljöhot, nedskräpningen. Huddinge kommun tar en mer aktiv del i år genom att samverka med såväl de kommunala bolagen som andra fastighetsägare inom kommunen. Vi har inlett ett arbete där vi aktivt och gemensamt kommer att arbeta med förebyggande insatser kopplade till nedskräpning. Tillsammans erbjuder vi aktiviteter runt om i kommunen under den här veckan, inte minst för att sätta fokus på frågan, säger Caroline Alsterhed, Enhetschef på Miljö-och bygglovsförvaltningen.

Vill du också göra en insats och plocka skräp?

Kom med du också! Lördagen den 18 september mellan klockan 11.00-14.00 finns Miljö- och bygglovsförvaltningens parkenhet på plats i Rådsparken. De svarar på frågor om nedskräpning och renhållning. Du kan också låna skräpplockare, hämta påsar och sortera skräpet du hittat under din plockrunda.

Håll utkik efter #HuddingeStädar för inspiration.

Uppdaterad 15 september 2021

Var informationen till din hjälp?