Fotograf: Verket Pentametre av Gert Marcus från 1963

Ny utställning på Fullersta Gård: Instrumental

18-03-07

Konstnärskap från två olika generationer möts i utställningen Instrumental. Gert Marcus, som färgsatt höghusen i Grantorp i Flemingsberg och Camilla Løw, en av de intressantaste konstnärerna inom den samtida konsten. Utställningen har vernissage 10 mars klockan 12-16.

Gert Marcus, levde mellan 1914 och 2008 och är känd i Huddinge för sin färgsättning av höghusen i Grantorp, Flemingsberg. Han står även bakom utsmyckningen av Bagarmossens tunnelbanestation och många andra offentliga verk i Sverige. Camilla Løw, född 1976, bor och arbetar i Oslo. Hon betraktas idag som en av de intressantaste konstnärerna inom den samtida konstruktivistiska konsten och har de senaste åren ställt ut över hela världen.

– Med utställningen lyfter vi förändring över tid utifrån visuella likheter och i olikheter. Det skiljer 50 år mellan deras debuter, men det som binder ihop dem är en gemensam och genomgående utgångspunkt i samspelet mellan geometri, rymd och färg, samt inte minst intresset för materialitet, säger Peter Bergman, chef för Fullersta Gård.

Både Gert Marcus och Camilla Løw är måna om att skapa rum kring sina verk, och delar idén om att intellekt och känsla kräver utrymme. Viktigt blir således ett omsorgsfullt urval för det sammanhang de ska visas i, då skulpturerna är både del av sin omgivning och omvänt. För utställningen Intrumental har Camilla Løw varit ytterst delaktig i urvalprocessen av Gert Marcus verk, utifrån samspelet med de egna konstverken som ska ingå.

Utställningen pågår till 1 juli.

För mer information om utställningen 

Peter Bergman, chef Fullersta Gård på telefon 08–535 317 25 eller mejl peter.bergman@huddinge.se

För öppettider och mer information 

Uppdaterad 7 mars 2018

Var informationen till din hjälp?