UF Tillsammans från Sågbäcksgymnasiet tilldelades utmärkelsen Triton Full Potential Award 2019

19-05-08

Nyhet

Igår kväll var det galamiddag med prisutdelning i SM i Ung företagsamhet. Två gymnasieskolor från Huddinge deltog och UF Tillsammans vann utmärkelsen Full Potential Award 2019 från Triton med en vinstsumma på 5 000 kronor.

UF tillsammans tillverkar och säljer accessoarer som berättar en historia om hur företagets medlemmar kommit till Sverige som nyanlända med massa drömmar. Med sina produkter vill de skapa möjlighet till en gemenskap mellan människor med olika bakgrund. 

Motivering från prisutdelaren Triton: ”Vinnarna har skapat ett företag med starkt fokus på samarbete och kamratskap där gemenskap och drömmar om en ny tillvaro i ett nytt land skapar möjligheter att växa som individer samt utveckla både sina språkliga och entreprenöriella kunskaper. Med en affärsidé som är en livlina i flera bemärkelser.”

Stort grattis till UF Tillsammans!

SM i Ung Företagsamhet 2019 hölls 6-7 maj på Stockholmsmässan. 800 elever och mer än 200 UF-företag deltog i år. De deltagande eleverna kom från hela landet som via regionala deltävlingar tagit sig till SM. På plats i Stockholm har de, förutom att tävla, visat upp sina företag, sålt sina produkter och träffat andra UF-företagare.

Från Huddinge deltog två UF-företag, UF Tillsammans från Sågbäcksgymnasiet och PartyLouder från Östra gymnasiet. PartyLouder erbjuder uthyrning av ett komplett högtalarsystem till fester och andra tillställningar.

33923057398_220b7e3e43_o.jpg

Rohullah Rizwani, Shahram Rafiee, Masoud Sedighi, Mohammed Ewaz Amini och Hadi Karimi är skaparna bakom UF Tillsammans UF. Foto: UF Sverige

Uppdaterad 8 maj 2019

Var informationen till din hjälp?