Alla vinnare under Huddinge Enterprize står uppradade på scenen med diplom och blommor i hand.

Alla pristagare under Huddinge Enterprize 2022. Från vänster: Winnie Mukaru, Jessie van der Zwan, Camilla Nöjd, Anna Nord, Pierre Svärd och Christina Sundqvist. Foto: Emil Andersson

Huddinge Enterprize 2022 - grattis till alla vinnare!

22-04-01

Nyhet

Under näringslivsfesten Huddinge Enterprize som gick av stapeln 1 april prisades flera av våra entreprenörer i Huddinge.

Efter två års frånvaro var det på fredagen äntligen dags för näringslivsfesten Huddinge Enterprize igen.

Under kvällen bjöds det på underhållning, middag och dans. Och inte mindre än 6 priser delades ut till framstående personer och insatser för och inom Huddinges näringsliv.

Tack till alla fantastiska Huddingeföretag som gör Huddinges näringsliv levande, och tack alla som medverkade och gjorde Enterprize 2022 till en oförglömlig kväll.

Vinnare 2022

Årets företagare: Christina Sundqvist, Glömstapoolen AB

Årets Företagare skulle nästan kunnat få det här priset varje år, men hon är så svår att få tag eftersom hon är alltid på språng.

Samtidigt är det väldigt många Huddingebor och många andra som ändå träffat henne och då kan det sticka till lite.

2009 drömde hon att hon köpte en ambulans, sen vaknade hon, åkte till Värmland och gjorde det.

Hon har gått från att ha varit en frustrerad distriktssköterska till att starta upp egen verksamhet med hälsokontroller,

HLR-utbildningar, ambulerande vaccinationer mot allt från fästingar till covid, samt startat hemtjänstföretag i Skåne och ett vandrarhem med café på Gotland.

Prisutdelare: Företagarna

Årets Nyföretagare: Jessie van der Zwan, Jessies Musikcafé

Genom att kombinera sina kunskaper inom restaurang- och musikalvärlden med intresset för återbruk har Jessie van der Zwan skapat både ett unikt koncept och en uppskattad mötesplats. På Jessies Musikcafé & Secondhand i Segeltorp erbjuds inte bara mat, bakverk och möblerna utan en rad roliga happenings som livespelningar och Stand Up-kvällar. Med en stor portion energi och målmedvetenhet har Jessie mitt under brinnande pandemi byggt upp en stabil verksamhet inom en, i normala fall, redan tuff bransch.

Prisutdelare: Nyföretagarcentrum Botkyrka-Huddinge

Huddinges stolthet: Winnie Mukaru

Med sin energi och drivkraft har hon på ett imponerande vis sett till att flera människor, som står långt ifrån arbetsmarknaden, har fått en möjlighet att komma ut i arbetslivet. Trots utmanande tider för många i näringslivet under pandemin har hon lyckats skapa praktik och arbetstillfällen för ett stort antal människor. 

Hon har på ett kreativt vis fått arbetsgivare att se möjligheterna att knyta till sig ny kompetens och arbetskraft. En strålande insats som gör personen välförtjänt att vinna priset Huddinges Stolthet! Många pratar om en win-win situation, här pratar vi om en Winnie Winnie!

Prisutdelare: Arena Huddinge

Årets unga företagare: Pierre Svärd, Effektiv Isolering i Sverige AB

Årets unga företagare, gick 2011 från att vara anställd snickare till att starta eget och våga testa en helt ny produkt, som den ganska konservativa byggbranschen knappast omfamnade direkt. Efter en resa till USA 2016 och utökade kontakter så blev han då även svensk distributör och för produkten. Idag har han ett 10-manna-företag med trippel A-rating och ser till att värmen hålls inne och kylan ute på mer än 2000 olika objekt och fler blir det för varje vecka.

Prisutdelare: Företagarna

Årets centrumaktör: Anna Nord, Tandkliniken Anna Nord & Magi Day Clinic

Tandläkare Anna Nord driver en framgångsrik tandläkarklinik i toppmoderna lokaler i Huddinge Centrum. I pandemitider utökar Anna sin verksamhet med en skönhetssalong Magi Day i Huddinge Centrum som med sin moderna utformning är ett fint komplement till Huddinge Centrum.

Prisutdelare: Huge

Årets UF-elev: Camilla Nöjd, Fame Kitchen UF

Camilla är alltid närvarande och håller med sitt driv ihop företagets medlemmar.

Hon visar upp ett demokratiskt ledarskap och fördelar arbetsuppgifter inte enbart utifrån de andras roller utan även utifrån de mål företaget har.

Hon är målfokuserad och kan konsten att prioritera på ett effektivt och ödmjukhet sätt med driv och mod.
Utan Camillas ledarskap skulle företag ha stått och stampat på ruta 1 men med henne vid rodret arbetar de systematiskt och strukturerat framåt mot sina mål.

Prisutdelare: Huddinge kommun

Uppdaterad 5 april 2022

Var informationen till din hjälp?