Årets vinnare: Linda Andersson, Miriam Andersson, Martina Ghobrial, Jonas Lagerström och Gunnar Landborg. Fotograf: Emil Andersson

Årets vinnare: Linda Andersson, Miriam Andersson, Martina Ghobrial, Jonas Lagerström och Gunnar Landborg. Fotograf: Emil Andersson

Entreprenörer prisade på Enterprize Huddinge 2018

18-04-24

På Huddinge kommuns årliga hyllning av kommunens lokala näringsliv delades fem utmärkelser ut för viktiga insatser för Huddinges näringsliv.

Galan arrangeras en gång per och priser delas ut i kategorierna Huddinges stolthet, årets UF elev, årets företagare, årets nyföretagare samt entreprenörskapspriset.

– Vi vill uppmärksamma och fira de många framgångsrika företagare som finns i Huddinge kommun. De är oerhört viktiga för kommunens utveckling och tillväxt, säger Pia Forsberg, näringslivschef Huddinge kommun.

Årets vinnare

Årets Företagare: Linda Anderson, Lindas Bakskola

Priset delas ut av Huddinge Företagare. På plats ordförande Olle Forsberg.

Motivering

Årets Företagare i Huddinge 2018 har blivit framgångsrik genom att berätta hur man gör för att lyckas, steg för steg. Även om pristagaren själv istället tog ett rejält skutt och sedan ett stort vågat hopp. Men vi har kollat upp det här och det visade sig vara rent mjöl i påsen.

Pristagaren har inte brytt sig om att följa strömmen, istället är det strömmen som följer henne. Så oavsett om du fastnat med dina smaklökar i en julmustkola, en citronmazarinkaka eller en kesofrölimpa, så kan den här personen vara högst inblandad. Hon driver en av Sveriges största bakbloggar och nu också en matblogg. Och medan degen jäser i köket i Sörskogen så letar hon efter det rätta fotoljuset och arbetar på sin tredje bok.

Men faktum är att han ännu mer på gång. Det här är multientreprenören som verkligen har många bullar i luften.

Årets Nyföretagare: Miriam Andersson, Rå och så

Priset delas ut av Nyföretagarcentrum. På plats styrelseordförande Päivi Andersson.

Motivering

Årets Nyföretagare har skapat en restaurang i tiden med ekologisk rawfood. Hon har förverkligat sin dröm, som var att starta och driva sitt eget företag trots att det inte var rätt i tiden!

På ett förträffligt sätt har hon hakat på trenden inom en hälsosammare kost som står för balans, lugn och välmående i livet.

Något som utmärker vår entreprenör är hennes nyfiken och glädje i maten. Hon har nu siktet inställt på att lyckas i sitt företagande och vill gärna starta upp en restaurang till.

Med stor entusiasm, glädje och hög kompetens kommer hon att ha alla förutsättningar att lyckas i sitt entreprenörskap.

Årets UF-elev: Martina Ghobrial, Skönhetsbox UF

Priset delas ut av Huddinge kommun. På plats Daniel Dronjak.

Motivering

Martina har under sitt UF-år utvecklat sin kreativitet och problemlösningsförmåga på ett inspirerande sätt. Hon har förutom att stöttat sitt eget UF-företag på ett föredömligt vis också generöst hjälpt andra UF-företag på skolan som fastnat i sitt utvecklingsarbete. Martina

sköter ekonomin i sitt företag på ett föredömligt vis och har också genom sin kvalitetsmedvetenhet och problemlösningsförmåga  bidragit till att framgångsrikt driva företaget och dess verksamhet framåt. Hon har också haft en viktig roll när det handlar om företagets rådgivare, något som bidragit till flera goda säljtillfällen. Martina har utvecklat sin förmåga i att vara effektiv och tydlig i sin kommunikation vilket skapar en bra stämning i företaget.

Huddinges Stolthet: Jonas Lagerström, kock på Restaurang Julius, Stuvsta.

Priset delas ut av Arena Huddinge. På plats Magdalena Bosson, kommundirektör Huddinge kommun.

Motivering

Vägen har gått från Sågbäcksgymnasiet i Huddinge till guld i Junior-SM, Kocklandslaget och världsberömda restauranger i Köpenhamn, London och Galicien. Den vägen har lett fram till flera prestigefyllda titlar och internationell uppmärksamhet. Han inspirerar på ett förstklassigt sätt och visar vad som är möjligt för den som verkligen brinner. En förebild för många. Någon att vara stolt över.

Entreprenörskapspriset: Gunnar Landborg, Diamantsystem Landborg AB

Priset delas ut av Huddinge kommuns Barn- och ungdomsförvaltningen till en företagare som gjort något bra för UF och skolan. På plats Gymnasienämndens ordförande Christina Eklund.

Motivering

Gunnar har under många år varit en betydande person för Ung Företagsamhet i Huddinges skolor. Genom sitt starka engagemang i mentorskapet för UF-elever har våra ungdomar fått lära sig hur man tar initiativ, driver företag och hur man presenterar sig själva. Hans kunskap och kompetens har varit värdefull för Huddinges UF-elever, allt i syfte att ge våra ungdomar en inblick i hur företag fungerar och utvecklas. Gunnar har hjälpt ungdomarna att växa som människor och hans engagemang kommer från ett brinnande hjärta för utbildningsverksamheten. Gunnar har alltid haft ambitionen att UF-verksamheten i Huddinge ska vara bäst, inte bara i Sverige utan i hela Europa! Genom sin övertygelse om och förståelse för att UF-företagande berikar Huddinges elever har Gunnar i allra högsta grad bidragit med sin handlingskraft och rustat våra ungdomar för livet.

Uppdaterad 24 april 2018

Var informationen till din hjälp?