Vinnare prisade på kommunfullmäktige

17-12-14

På kommunfullmäktige den 11 december var det dags för stor prisutdelning. Vinnarna av Huddinges byggnadspris, miljöpriset och av demokratiberedningens tävling ”Demokrati i sociala medier #hjärtapånätet” fick ta emot sina priser på plats i kommunhuset.

Huddinges miljöpris 2017

Vinnaren är Ingemar Herber som får priset för sin mångåriga och värdefulla inventering och kartläggning av floran i Huddinge. Priset delades ut av Christian Ottosson (C), kommunalråd och ordförande i miljöberedningen.

 
Christian Ottosson och Ingemar Herber

Huddinges byggnadspris 2017

Bostäderna vid Gretas Backe röstades fram som årets vinnare av Huddingeborna. Byggnaderna är ritade av Joar Arkitektbyrå och uppförda av Eknors fastighetsutveckling. Totalt finns nio bostäder i bostadsrättsföreningen Fredriksdals Trädgårdar. Priset delades ut av Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

 
Gunnar Eknor, Joar Sörman, Marita Heiwe-Weimersson och Malin Danielsson 

Demokrati i sociala medier 

Det vinnande bidraget i tävlingen Demokrati i sociala medier, #hjärtapånätet, gjordes av Vendela Lindström i klass 9 B, Edboskolan. Andra pris gick till Elsa Engqvist Gentele, Emelie Eriksson, Frida Melchert, Nicole Bermar samt Emelie Wiorek i klass 8 b på Kvarnbergsskolan. Tredje pris får Tindra Carp och klass 9A på Kungsklippeskolan. Prissumman går till hela klassen. Priset delades ut av Ingalill Söderberg (DP), Jennifer Lindh (M) och Nujin Alacabek (V), alla i demokratiberedningens presidie.

 
Ingalill Söderberg och Vendela Lindström

Mer information om priserna

Läs mer om Byggnadspriset och om årets vinnare. Läs mer om Miljöpriset och om årets vinnare. Läs mer om tävlingen #hjärtapånätet och de vinnande bidragen.

Uppdaterad 14 december 2017

Var informationen till din hjälp?