Samverkan i Huddinge kan bli Årets trygghetsskapare

19-08-28

Nyhet

Föreningen Samverkan i Huddinge har nominerats till priset Årets trygghetsskapare. Vinnaren koras onsdagen 28:e augusti. 

En av föreningens satsningar är Unga för orten, som sysselsätter cirka 200 ungdomar runt om i Huddinge under sommaren. Genom att göra fint i området där de bor gör ungdomarna en trygghetsinsats, samtidigt som de får värdefull arbetslivserfarenhet.

– Jag är oerhört stolt över föreningens arbete med ungdomar och med att skapa trygghet och trivsel i våra bostadsområden. Nomineringen är ett fint erkännande, säger Karin Strömberg Ekström, Huge Bostäders vd och ordförande i föreningen.

Samverkan Huddinge är en ideell förening som leds och finansieras av medlemmarna Huddinge kommun, Huge Bostäder AB, Huddinge Samhällsfastigheter AB, Hembla AB, Fastighets AB Balder, samt Magnolia Bostäder.

Om priset

Priset för årets trygghetsskapare kallas Omfamningen och delas ut av tidningen Offentliga Affärer i samarbete med Malmö Stad. Omfamningen är ett årligt pris med syfte att tillvarata och synliggöra människor och/eller organisationer som särskilt bidragit till ett tryggare samhälle för såväl medborgare som näringslivet och de som arbetar inom landets offentliga sektor.

Vinnaren koras vid konferensen Trygg och Säker 2019 i Malmö, onsdagen 28:e augusti.

Uppdaterad 28 augusti 2019

Var informationen till din hjälp?