Bostäderna vid Gretas Backe är Huddingebornas favorit

17-11-28

Nu är det klart vem som vinner Huddinges byggnadspristävling 2017. Bostäderna vid Gretas Backe röstades fram som årets vinnare och blev en klar favorit bland de fem nominerade bidragen. Med nära 60 procent fick bidraget en övervägande majoritet av rösterna. På andra plats kom Technology and Health i Flemingsberg och trea blev förskolan Nytorps Mosse i Trångsund.

 

Byggherre Gunnar Eknor, Marita Heiwe-Weimersson, boende vid Gretas Backe, och arkitekten Joar Sörman glädjer sig åt att deras område vunnit årets byggnadspris.

- Det är roligt att få gratulera alla involverade till förstapriset. Det är första gången vi delar ut Huddinges byggnadspris och vi är därför extra glada över det positiva gensvaret, att så många engagerat sig i röstningen, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Byggnaderna är ritade av Joar Arkitektbyrå och här finns nio bostäder i bostadsrättsföreningen Fredriksdals Trädgårdar. Gunnar Eknor från Eknors fastighetsutveckling som uppfört byggnaderna är glad över priset:

- Det är jätteroligt att vi fick pris och de vi möter är mycket positiva till området, säger Gunnar Eknor som jobbat mycket med gamla kulturbyggnader sedan 90-talet.

Över 1 000 röster har kommit in under röstningsperioden som pågått mellan den 12 september och 15 oktober.

- Det är fantastiskt! Estetiskt och arkitektoniskt vackra byggnader och platser påverkar människors välbefinnande och inställning till sin omgivning och därför är det viktigt att Huddingeborna är med och gör sina röster hörda, säger Malin Danielsson.

Priset består av en plakett samt ett diplom som delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde i december.

Läs mer om byggnadspriset

Uppdaterad 28 november 2017

Var informationen till din hjälp?