Nya regler för infartsparkeringen i Huddinge C och Flemingsberg

18-04-10

Nu ändras parkeringsreglerna för infartsparkeringarna i Huddinge C och Flemingsberg. Syftet är att underlätta för arbetspendlare genom att infartsparkeringarna används för dess tänkta ändamål och syfte.

Gratis med 30-dagars SL-kort 

I april införs avgifter på infartsparkeringen på Kommunalvägen 19 vid Huddinge centrum för den som inte har SL-kort laddat med 30 dagar eller längre periodbiljett. Samtidigt pågår en utredning om reglering av parkeringen på Huddinge stationsväg 7. På infartsparkeringen i Flemingsberg tas driften över av Q-park från P-service som i dagsläget sköter övervakningen. Avgifterna blir desamma som för övriga infartsparkeringar som övervakas med Q-park. Det innebär att den som har SL-kort laddat med 30 dagar eller längre periodbiljett nu får parkera gratis.

Vad gäller nu?

Läs nedan om vad som gäller för respektive parkering efter förändringarna.

Infartsparkeringen vid Kommunalvägen 19

Här parkerar du som har SL-kort laddat med 30 dagar eller längre periodbiljett parkerar gratis fram till midnatt. Du som inte har SL-kort betalar 10 kronor i timmen och max 40 kronor per dag.

Infartsparkeringen mittemot Huddinge Stationsväg 7

Här parkerar du gratis. En utredning pågår för att eventuellt införa avgifter.

Infartsparkeringen i Flemingsberg

Driften av parkeringen övergår från P-service till Q-park som har hand om övriga infartsparkeringar i kommunen. I och med övergången parkerar du som har SL-kort laddat med 30 dagar eller längre periodbiljett gratis fram till midnatt. Du som inte har SL-kort betalar 10 kronor i timmen och max 40 kronor per dag.

Vill du veta mer?

Läs mer om Huddinges infartsparkeringar. 

Uppdaterad 10 april 2018

Var informationen till din hjälp?