Nytt äldreboende byggs i Masmo

19-09-11

Nyhet

Nu har bygget av ett nytt äldreboende i Masmo startat. Totalt blir det 79 lägenheter och inflyttningen är beräknad till oktober 2021.

Byggstart-Masmo-660-px.jpg

Den 10 september togs det första spadtaget för det nya äldreboendet.
Foto: Huddinge kommun

Det nya äldreboendet kommer att ligga i Solhagaparken i Masmo och har plats för 79 lägenheter, uppdelat på fyra plan. Äldreboendet är planerat som ett så kallat livsstilsboende och ska erbjuda en stimulerande utemiljö för de boende. Den som vill ska exempelvis kunna ägna sig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller njuta av en fika i trädgården. 

– Vi välkomnar byggstarten av ett projekt som möter det växande behovet av äldreboendeplatser som vi, liksom många andra kommuner, står inför. I en snabbväxande kommun som Huddinge är det viktigt att det finns trivsamma och moderna boenden för livets alla skeden, något det här projektet positivt bidrar till, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Äldreboendet utvecklas av Altura tillsammans med SHH Bostad och Balder Storstad, och ska drivas av Attendo. Huddinge kommun har som mål att hälften av all ny verksamhet inom förskola, skola, vård och omsorg ska byggas och drivas av fristående aktörer.

Uppdaterad 11 september 2019

Var informationen till din hjälp?