Trafiken leds om i Kungens kurva

19-09-10

Nyhet

Från fredagen den 13 september leds en del av Modulvägen om och två körfält på Dialoggatan stängs av, ett körfält i vardera riktningen kommer att vara öppet. I samband med det får några busslinjer ändrade hållplatser.

Framkomligheten i området kan bli begränsad under vissa tider, så som kvällar och helger.

Trafiken leds om eftersom Stockholm Vatten och Avfall lägger nya ledningar och bygger dagvattendammar i området. Arbetet längs Dialoggatan kommer att pågå i cirka ett år. Omledningen startar fredagen den 13 september, men under hela vecka 37 pågår förberedande arbeten.

För dig som åker bil

En del av Modulvägen stängs av och leds om över Ikeas parkering. På en del av Dialoggatan stängs två av fyra körfält av. Det kommer att finnas ett körfält i vardera riktningen.

Kungens kurva - omledning bil (2).png

För dig som åker buss

Buss 707, 710, 737 och 740 stannar inte vid ordinarie hållplats Kungens kurva. De stannar vid en tillfällig busshållplats vid vägen över Ikeas parkering.

Buss 173 mot Skarpnäck, 748 mot Liljeholmen och 865 mot Skärholmen stannar inte vid hållplats Kungens kurva. Resenärer hänvisas till hållplats Månskärsvägen.

Buss 173 mot Skärholmen, 748 mot Södertälje och 865 mot Handen stannar vid hållplats Kungens kurva, observera att hållplatsen har flyttats 20 meter framåt.

Tangentvägen - buss1.png

För dig som cyklar eller går

Gång- och cykelvägen leds om över Ikeas parkering.

Kungens kurva - omledning cykel.png

Kungens kurva utvecklas

Just nu pågår ett arbete att utveckla Kungens kurva till att bli både en handelsplats och en spännande plats att bo på.

Läs mer om utvecklingen i Kungens kurva

I kvarteret Kurvan 2 och 5 ska en ny huvudgata, som kommer att få namnet Ingvar Kamprads allé, byggas. Det blir också ett nytt torg och fyra dagvattendammar. Ikea ska bygga ut sitt varuhus och Kungens kurva shoppingcenter. I september 2019 startar Stockholm Vatten och Avfall med förberedande ledningsarbeten.

Läs mer om vad som händer i kvarteret kurvan 2 och 5

Uppdaterad 10 september 2019

Var informationen till din hjälp?