Grattis Charlotta Thureson Giberg – "Årets samhällsbyggare 2021"

21-10-26

Nyhet

Charlotta Thureson Giberg, exploateringschef i Huddinge, får utmärkelsen "Årets samhällsbyggare 2021" av föreningen Samhällsbyggarna. I motiveringen skriver föreningen att Charlotta Thureson Giberg "lyft det långsiktiga strategiska arbetet till en konst".

Charlotta Thureson Giberg står med armarna i kors framför sitt skrivbord.
Foto: Huddinge kommun

”Det är i kommunerna som mycket av samhällsbyggandet händer. Charlotta Thureson Giberg har med mer än 20 år i kommunen och 13 år som chef spelat en betydande roll i Huddinges utveckling. De insatserna är värda att hyllas,” säger Lars Strömgren, vd Samhällsbyggarna, i ett pressmeddelande.

Outtröttlig och lyhörd ledare

Charlotta Thureson Giberg beskrivs av både nuvarande och tidigare medarbetare som en outtröttlig och lyhörd ledare som brinner för samhällsbyggnadsfrågor. 

”Det engagemanget gör henne till en inspirationskälla och förebild, inte bara inom den egna organisationen, utan för alla i hela sektorn. Det gäller inte minst alla unga talanger som har fått rätt start på karriären genom kommunens traineeprogram som Charlotta Thureson Giberg har varit drivande i. Detta är kvaliteter som genererar resultat, men mer sällan strålkastarljus” fortsätter Samhällsbyggarna i sitt pressmeddelande.

"Roligt med uppmärksamheten"

”Det är roligt att få den uppmärksamheten för sina arbetsinsatser i vardagen. Sedan tycker jag att den bransch som jag är verksam i är värd att uppmärksammas. Jag har fantastiskt roliga och intressanta arbetsuppgifter. I vår verksamhet får vi följa samhällsbyggnadsprojekten från tidigt idéstadie till dess att projekten är utbyggda och klara. Allt från storskalig infrastruktur, nya bostadskvarter och stadsdelar, liksom förskolor och skolor, parker med mera,” säger Charlotta Thureson Giberg till Samhällsbyggarna,

Charlotta Thureson Giberg lyfter också fram kollegor och medarbetare i priset. Det gäller inte minst alla de unga talanger som hon väglett genom kommunens traineeprogram.

Årets samhällsbyggare delas ut under Samhällsbyggnadsdagarna 26–27 oktober.

Uppdaterad 26 oktober 2021

Var informationen till din hjälp?