Nya skyltar visar bästa gångvägen

21-12-16

Nyhet

Nu blir det lättare att hitta den bästa gångvägen till dit du ska – arbetet, biblioteket eller idrottshallen. Vi testar nya gångvägvisningsskyltar mellan Huddinge centrum och Kvarnbergsplan.

 

Skylt för gångtrafikanter som visar avstånd till Huddinge centrum, Huddinges station och Sjödalsparken.

Den snabbaste vägen är inte alltid den bästa vägen. Med nya vägvisningsskyltar för gångtrafikanter blir det enklare att promenera och lättare att hitta.

Huddinge kommun arbetar med att ta fram riktlinjer för gångvägvisning i kommunen och nu kommer nya gångvägvisningsskyltar att testas i ett pilotprojekt i centrala Huddinge.

Placering av skyltar på sträckan Kvarnbergsplan-Huddinge centrum.
Punkterna visar var de nya gångvägvisningsskyltar placeras. Klicka för större bild.

De nya skyltarna placeras ut på en sträcka mellan Huddinge station och Kvarnbergsplan. Sträckan utgör en liten del av centrala Huddinge, men målpunkter och gångvägvisningsnät har tagits fram för hela centrala Huddinge för att teststräckan ska passa in i ett större system i framtiden.

I gångplanen som Huddinge kommun antog 2018 anges att kommunens offentliga rum ska vara attraktiva, upplevas som trygga och vara tillgängliga för alla. Det ska också finnas möjlighet att välja alternativa vägar till en målpunkt – avstånden till de olika målpunkter ofta är kortare än vad många tror. Det ska också vara lätt att orientera sig och att få överblick av gångnätet.

När projektet har utvärderats kommer en bedömning göras om fler områden i kommunen ska få nya gångvägvisningsskyltar.

Om pilotprojektet

Uppdaterad 16 december 2021

Var informationen till din hjälp?