Här är vinnaren av äldreomsorgens kvalitetspris 2017

17-09-07

Äldreomsorgens kvalitetspris 2017 delades ut under avslutningen av årets seniorvecka. I år gick priset till frivilligsamordnaren Ann-Louise Bergquist för hennes innovativa och inspirerande arbete med att utöka och utveckla mötesplatser för seniorer i Huddinge kommun.

I år gick priset till frivilligsamordnaren Ann-Louise Bergquist för hennes innovativa och inspirerande arbete med att utöka och utveckla mötesplatser för seniorer i Huddinge kommun.

- I Ann-Louise värld är ingenting omöjligt, hon ser bara möjligheter för att genomföra nya idéer. Hon har så mycket energi och glädje som smittar av sig till alla omkring henne, säger Eva Carlsson-Paulsén före detta ordförande för äldreomsorgsnämnden.

Och motiveringen löd: ”Hon är på något sätt överallt i Huddinge; på Seniordagen, hos Väntjänsten, på speeddejting, tillsammans med Lions klubb på äldreboenden, på seniorträffarna med mera. Ingenting är omöjligt för detta föredöme med sitt positiva bemötande och glada sätt. Hon startar ständigt nya grupper och skapar nya kontakter och dialoger. Hon utmanar sig själv och aktivterar de äldre. Ann-Louise är ett härligt avbräck i vardagen när hon kommer in som en virvelvind med glitter i håret. Hon förbättrar livskvaliten för alla hon möter.”

För att bli nominerad till kvalitetspriset ska personen, enheten eller verksamheten ha åstadkommit en förbättring av något slag

Förbättringen ska ha bidragit till ökad kvalitet, ökad effektivitet eller ha gjort arbetet enklare.

Nomineringar till årets kvalitetspris har lämnats in av kunder, anhöriga och medarbetare inom äldreomsorgen under perioden den 16 februari till den 16 april 2017. Ett 20-tal nomineringar har kommit in. Av dem har juryn valt ut sju bidrag som har gått vidare.

Juryn består av en representant för den politiska majoriteten, en representant för oppositionen samt två tjänstemän från social- och äldreomsorgsförvaltningen.

Vinnaren får 10 000 kronor

Priset är 10 000 kronor som ska användas på ett sätt som även kommer pristagarens medarbetare till godo, till exempel genom personalsociala aktiviteter.

Läs mer om priset och de övriga nominerade

Uppdaterad 8 september 2017

Var informationen till din hjälp?