Nu kan Huddinges äldre välja vilket vård- och omsorgsboende de vill bo på

21-04-01

Nyhet

Från och med den 1 april kan personer som har blivit beviljade en plats på ett vård- och omsorgsboende själva välja vilket boende de vill bo på.

– ­Äntligen! Det känns väldigt bra att vi nu tar det här steget för att ge äldre i kommunen mer makt över sina egna liv och sitt boende, säger Karl Henriksson, (KD), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Ett ökat behov för att möta en äldre befolkning

Prognoser visar att andelen personer som är 80 år eller äldre kommer att öka markant i Huddinge de närmaste åren. Den demografiska utvecklingen med allt fler äldre gör därför att behoven av vård och omsorg ökar.

– Viktigast med den nya valfriheten är förstås att ge äldre möjlighet att bestämma själv, men systemet är också avgörande för att möta de växande behoven när Huddinges äldre blir fler och fler. Det kommer finnas behov av fler äldreboendeplatser och då behövs alle man på däck, även privata aktörer, säger Karl Henriksson.

Kontakta din biståndshandläggare

Läs mer om kundvalet inom vård- och omsorgsboende eller kontakta din biståndshandläggare som du når genom Huddinge servicecenter på 08-535 300 00.

Uppdaterad 1 april 2021

Var informationen till din hjälp?