Huddinge kommuns stipendium för unga talanger 2020 går till Isaac Tholley med artistnamnet BlessedBoii. Foto: Bakåtkupad. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.

Huddinge kommuns stipendium för unga talanger 2020 går till Isaac Tholley med artistnamnet BlessedBoii. Foto: Bakåtkupad. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.

De får Huddinge kommuns kultur- och fritidspriser 2020

20-05-20

Pressmeddelande

Huddinges idrottspris, priset för ideella insatser inom kultur och fritid samt stipendiet för unga talanger har nu delats ut till tre lokala inspirationskällor. De får äran och 20 000 kronor var.

– Jag vill bara säga till alla där ute att aldrig ge upp. Kämpa hårt och ni kommer lyckas! Det här är min tid, säger Isaac Tholley, som har fått Huddinge kommuns stipendium för unga talanger 2020.

Isaac Tholley skapar musik under artistnamnet BlessedBoii och blev överraskad i skolan, där kultur- och fritidsnämndens ordförande Bo Källström (L) dök upp med blommor, diplom och ett kamerateam. Alla tre pristagare fick överraskningsbesök, då en större prisutdelning inte är möjlig i år.

Huddinge kommuns idrottspris 2020 går till den rutinerade gymnastikledaren Maria Celinskis från Huddinge Gymnastikförening. Hon tackar sina gymnaster för möjligheten att få priset.

Tim Sjöholm har tilldelats Huddinge kommuns pris för ideella insatser inom kultur och fritid 2020. Han har bland annat rustat upp Skogås Bikepark och arrangerat en stor BMX-tävling där. När han överraskades med beskedet i BMX-parken, ville han inte ta åt sig äran själv:

– Jag har fått så mycket hjälp av vänner och så, så även om jag tog tag i det själv, hade det aldrig gått utan dem. Och Micke som har byggt här sedan mitten av 90-talet – utan honom hade jag inte haft någonstans att träffa folk. Det här är stort.

Samtliga tre pristagare har nominerats under våren. Därefter valde kultur- och fritidsnämnden en pristagare per kategori. Kulturpristagaren kommer att meddelas senare under året.

– Det är en självklarhet för Huddinge kommun att uppmärksamma och belöna huddingebor som åstadkommer det lilla extra. Isaac, Tim och Maria är personer som gör Huddinge bättre, alla på sitt eget sätt. Genom sitt engagemang sprider de glädje och är en inspirationskälla för andra att också skapa storverk, säger Bo Källström (L), ordförande kultur- och fritidsnämnden, Huddinge kommun.

Filmer med pristagarna

Isaac Tholley (BlessedBoii) 

Maria Celinskis

Tim Sjöholm 

För mer information, kontakta

Bo Källström (L), kommunalråd och ordförande för Huddinge kommuns kultur- och fritidsnämnd, bo.kallstrom@huddinge.se, 08–535 317 01

Kontaktuppgifter till pristagarna förmedlas av Rebecka Ljung, kommunikatör, kultur- och fritidsförvaltningen, Huddinge kommun, rebecka.ljung@huddinge.se, 08–535 317 20

Jurymotiveringar för pristagarna 2020:

Huddinge kommuns stipendium för unga talanger – Isaac Tholley

Isaac Tholley (BlessedBoii) tilldelas stipendiet för att han via Vårby Ungdom har fått, och också tagit, möjligheten att förmedla sin musik till barn och unga. Han är redan uppskattad och framgångsrik och har potential att nå ännu längre. Isaac Tholley förmedlar med sin musik att man, genom att tro på sig själv och kämpa, kan ta sig fram dit man vill i livet. Hans musik sprider positiva budskap i sin genre.

Huddinge kommuns idrottspris – Maria Celinskis

Huddinge kommuns idrottspris 2020 går till en riktig eldsjäl. I mer än 25 år har Maria Celinskis verkat som en framgångsrik ledare för sin sport. Redan 1995 fick hon föreningens eget pris som barn- och ungdomsledare. Med stort engagemang har hon nu lotsat sitt team HGF TT Blå, flickor födda 2005–2006, till härliga framgångar. Tillsammans har de grymt roligt och har framtiden för sig med Maria Celinskis och hennes medtränare i spetsen. Huddinge Gymnastikförening har en framgångsrik strategi med att lotsa fram ledare från sina aktiva gymnaster, vilket Maria själv är gott ett exempel på.

Huddinge kommuns pris för ideella insatser inom kultur och fritid – Tim Sjöholm

Tim Sjöholm har med smittande entusiasm och tillsammans med andra ungdomar lagt ner åtskilliga ideella timmar på att städa upp, renovera och bygga ut Skogås Bikepark. Genom att samla in pengar och material och med fysiskt arbete har de kunnat återuppliva den tidigare så omtyckta BMX-parken. I augusti 2019 arrangerades där exempelvis ”Äkta SM” i BMX Freestyle, med ett stort antal deltagare från hela Sverige och hundratals åskådare. Det hade inte varit möjligt utan Tim Sjöholms engagemang.

Uppdaterad 20 maj 2020

Var informationen till din hjälp?