Populär åsna i Huddinge har somnat in

24-05-14

Nyhet

Idag fick Huddingeborna ett tråkigt och sorgligt besked. Den 34-åriga åsnan Donna är död. Det berättar Rådsparken på sin webbplats. En minnesplats för Donna kommer att sättas upp i stallet.

Flera olika bilder på Donna i ett kollage med en bild på Donna med en blomsterkransen på huvudet i mitten.
Donna föddes 1989 och hann med många äventyr under sina år i Rådsparken, bland annat körde hon många glada besökare i vagn (överst tv). Hon fick fölet Comet (nederst tv). Överst till höger är hon fångad på bild tillsammans med sin mamma Rosita. Mittenbilden visar Donna på sin 30-årsdag.
Fotograf - Rådsparken

Idag på morgonen publicerade Rådsparken i Huddinge det sorgliga inlägget på sin webbplats. De skriver bland annat: ”Donna, vår Donna. Sov så gott. Vi har så mycket att tacka henne för, mer än vad man kan skriva med ord”.

Besök Rådsparkens webbplats

Älskad av generationer Huddingebor

Åsnan Donna föddes i Rådsparken 1989, Huddinge kommunala djurparklek, och har bott där i hela sitt liv. Hon har älskats av generationer och har blivit en riktig ikon för Huddingeborna.

Men efter många, fina år hos Rådsparken var det alltså dags för åsnan Donna att få vandra vidare. Åldern tog ut sin rätt efter 34 år och ingen förtjänar ett värdigt slut mer än Donna. Idag, den 14 maj, fick hon somna in tidigt på morgonen.

– Vi är så oändligt många som alltid kommer att minnas och sakna henne, denna ikon och Huddinge-profil. Det är svårt att sammanfatta hennes enorma betydelse och beskriva det tomrum hon lämnar efter sig. För många av oss så ÄR hon Rådsparken, säger Vendela Wulff, enhetschef på Rådsparken.

Donna hann med många äventyr

Donna och hennes mamma Rosita var bland de första djuren i Rådsparken. Sedan dess har äventyren varit många. Donna har deltagit i många olika julspel som kyrkan anordnat, hon har besökt äldreboenden, förskolor, skolor, gymnasier, dagliga verksamheter och butiker. Dessutom har Donna varit på inspelningar i tv-studior och varit med i åsneutställningar. Hon har också hunnit med att få ett föl.

– Hon var den snällaste, lugnaste och mest trofasta vän man kan ha. Hon bjöd alltid på en buff, ett bus och en del envishet men framför allt ständigt och tryggt sällskap. Just sällskap har varit Donnas specialitet genom hela hennes liv och gjort henne till Rådsparkens stjärna och favorit, säger Jessica Tegelund, fritidsledare i Rådsparken.

En minnesplats öppnas under dagen

I Rådsparkens stall görs en minnesplats i ordning för Donna under dagen. Här är man välkommen att sitta en stund, rita en teckning eller lämna en hälsning. Minnesplatsen är tillgänglig under Rådsparkens öppettider.

Presskontakt

Presskontakt Huddinge kommun, 08-535 301 05.

Uppdaterad 14 maj 2024

Var informationen till din hjälp?