Foto: Mostphotos. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.

Foto: Mostphotos. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.

Sjödalsgymnasiet satsar på ungdomar med cykeldrömmar

19-06-13

Pressmeddelande

Skolverket har godkänt Huddinge kommuns ansökan om en idrottsutbildning med inriktning cykel vid Sjödalsgymnasiet. Utbildningen riktar sig till elever som vill kombinera sin gymnasieutbildning med en elitidrottssatsning.

Idrottsutbildningen blir den femte i sitt slag i landet och riktar sig till elever som vill kombinera sin gymnasieutbildning med en elitidrottssatsning. Den är en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) på tre år. Elever från hela landet kan söka utbildningen tack vare samverkansavtal med andra kommuner.

– Det finns så många discipliner inom cykelsporten och i Huddinge finns goda förutsättningar för flera av dem. Redan idag är det många cykelklubbar som tränar landsvägscykling i kommunen och vi har utmärkta skogar för mountainbike. Dessutom finns det fina möjligheter att köra downhill i Flottsbro och BMX i BMX-hallen i Visättra, säger Johan Lundström, rektor på Sjödalsgymnasiet.

Cykelprogrammet vid Sjödalsgymnasiet ska starta läsåret 2020/2021 och ta emot cirka 12 elever per läsår. Nu börjar rekryteringen av en programansvarig som ska ha gedigen cykelerfarenhet och gärna utbildning från Gymnastik- och idrottshögskolan.

– Vi ser verkligen fram emot att starta programmet och bidra till cykelsportens fortsatta utveckling. Vi välkomnar alla unga med cykeldrömmar att söka till oss, säger Christina Eklund (M), ordförande i gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden, Huddinge kommun.

För mer information kontakta:

Johan Lundström, rektor Sjödalsgymnasiet, Huddinge kommun, 08–535 370 05, johan.lundstrom2@huddinge.se

Christina Eklund (M), ordförande i gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden, Huddinge kommun, 08–535 302 52, christina.eklund@huddinge.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Huddinge kommun, 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Uppdaterad 13 juni 2019

Var informationen till din hjälp?