Huddinges poddar

Lyssna på podden Älskade Huddinge och andra poddar från Huddinge kommun!

Älskade Huddinge

Podden som handlar om en plats eller händelse här hemma i kommunen som varit viktig och varför den betyder något särskilt. Vi tror att alla platser och alla människor har en berättelse värd att dela och det här är ett litet urval just från oss – här hemma i Älskade Huddinge.

Avsnitten finns främst på Podbean, men även på övriga plattformar som Acast, Spotify och iTunes. Du kan även ta del av innehållet som Youtube-klipp med undertexter.

Läraren Jimmy Askelius - vänder bråk till bra betyg

Jimmy Askelius, lärare på Visättraskolan, utsågs 2020 till Årets mellanstadielärare på Lärargalan och det stora med priset var att det var hans elever som nominerat honom. Nyckeln till framgång som lärare för honom handlar om relationsbyggande. Man måste börja med att göra eleverna trygga, säger han. I det här avsnittet berättar han om eleven som gick från flera polisanmälningar och noll förtroende för vuxna till att få bra betyg. Och så berättar han varför han bjuder hem sina elever på middag till sig själv.

Lyssna här: www.podbean.com/ew/pb-2frhw-103e6c1

Daniel Karlsson sprang Huddingeleden i ett svep

Daniel Karlsson avskydde löpning för några år sen. I dag springer han varje dag för att han mår bra av det. En septemberdag 2020 gav han sig ut på Huddingeleden och avverkade den i ett svep, över 80 kilometer, från Segeltorp till Trångsund. Det gjorde ont – men med hjälp av en kompis och wienerbröd gick han till slut i mål. "Det blev min första ultradistans. Jag tog mig de där åtta milen trots smärtan och det är jag stolt över." 

Så blev Gladys del Pilar Huddingebo

Gladys del Pilar är artisten, körledaren och Youtubern som hittat hem till Stuvsta längs en ganska krokig väg. Ett fantastiskt hus, välkomnande grannar och stora hemmafester är ett par förklaringar till varför hon och familjen låter bopålarna sitta stadigt i Huddinge.

Därför tänder Björn elden på Korpberget

En kväll varje oktober flammar en jättestor brasa på Korpbergets topp. Sedan vikingatiden är det en signal om fara, flykt och mobilisering, men numera söker sig höstkalla Huddingebor till vårdkasens värme. I det här avsnittet berättar journalisten och författaren Björn om sin passion för kasen, vad vi vet om dess ursprung och vilken betydelse den haft för Huddinge.

Rihab Garci och dramat på Vårbystranden

Rihab Garci är lärare och influencer och hon älskar Vårby. Hon tar oss med till Vårbystranden för att berätta en stark historia om en händelse som ägde rum där för några år sedan. Podden Älskade Huddinge görs av Huddinge kommun.

Wow! Är det här Vårby?

Habib Iddrisu återupptäcker Vårbys natur när han tar med sina barn och andra på hajker längs stränder, genom skogen och uppför bergen. När Habib nådde toppen av Korpberget första gången sa han ”Wow! Är det här Vårby?” Det får han nu höra gång på gång igen. Habib är personlig tränare och aktiv som ungdomsledare. Podden Älskade Huddinge görs av Huddinge kommun.

Huddingepodden

Satsningen på Flemingsberg - 50 000 boende, 50 000 arbetsplatser och 50 000 besökare

Vad innebär det för infrastrukturutbyggnaden, företagande och social integration när näringslivet, bostäder och akademier byggs ut i Flemingsberg?

Medverkande

  • Klaus Hansen Vikström, vice vd, Fabege
  • Malin Danielsson (L), kommunalråd, Huddinge kommun, 
  • Heléne Hill, samhällsbyggnadsdirektör, Huddinge kommun

Samhällsfastigheter - fortsatt god service när kommunen växer

Huddinge kommun planerar för att hälften av all ny verksamhet inom förskola, skola, vård och omsorg ska byggas och drivas av fristående aktörer. Hur säkerställs god kvalité i det som levereras och vad får det kosta?

Medverkande

  • Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges Kommuner och Landsting,
  • Malin Danielsson (L), kommunalråd Huddinge kommun,
  • Carina Zetterström, företagslots, Huddinge kommun,
  • Henrik Örneblad, Huddinge Samhällsfastigheter
  • Malin Appelgren, tillväxtchef Ambea 

Andra poddar och inläst från Huddinge kommun

Platsverkstan

Platsverkstans tre poddar om Flemingsberg 

Ett samarbete mellan Huddinge kommun och Stockholms länsmuseum samt frivilliga organisationer och boende i Flemingsberg .

Huddinges naturradio

Upplev Huddinges natur via poddradio 

Produktion och medverkan av Anna och Karin Bengtsson samt Richard Vestin naturguide Huddinge kommun.

Huddinge taltidning och Vårt Huddinge

Huddinge Taltidning är till för dig som bor i Huddinge med omnejd och har en synskada eller av någon anledning gärna lyssnar på lokala nyheter och samhällsinformation.

Vårt Huddinge är ett magasin som kommer ut med fem nummer per år och innehåller aktuell information från kommunen . Tidningen distribueras bland annat till alla hushåll i Huddinge kommun. Vårt Huddinge finns också inläst. Välj att lyssna i din mobil eller datorn:

 

Uppdaterad 7 oktober 2021