Ta hem nyheter från huddinge.se med RSS

Om du vill ha information om nyheter och uppdateringar på Huddinge kommuns webbplats utan att behöva besöka den kan du använda dig av RSS.

RSS (Rich Site Summary eller Really Simple Syndication) är en teknik för att hämta nyhetsrubriker och sammanfattningar från en webbplats.

RSS-flöden på Huddinge kommuns webbplats

För att bevaka ett RSS-flöde klistrar du in adressen till flödet i den RSS-läsare som du använder.

Så här fungerar RSS

RSS (Rich Site Summary eller Really Simple Syndication) är en teknik för att hämta nyhetsrubriker och sammanfattningar från en webbplats.

För att kunna bevaka en RSS-kanal behöver du ett särskilt program. Många är gratis och finns att ladda ner från Internet. De fungerar på en vanlig PC eller Mac. Du kan också använda flera webbtjänster, till exempel Bloglines, via din vanliga webbläsare.

RSS-läsare finns också till vissa mobiltelefoner och handdatorer. Hur du gör beror på vilken telefon eller handdator du har.

När du har installerat programmet och startat ditt användarkonto lägger du till olika informationsflöden, så kallade feeds.

Programmet meddelar när en ny artikel publicerats och genom att klicka på en rubrik kan du läsa hela artikeln.

Observera att Huddinge kommun inte ansvarar för programmen och dess funktioner och har heller ingen möjlighet att ge användarhjälp. Om du har frågor om programmen måste du vända dig till tillverkaren.

Uppdaterad 29 november 2023