O-huset i Flemingsberg

Intill Huddinge sjukhus gamla operationsbyggnad har Region Stockholm, genom Locum, uppfört en ny byggnad med 23 operationssalar, 27 bild-, funktion- och interventionsavdelningar samt sterilteknisk avdelning.

Rösta på din favoritbyggnad

Byggnaden med projektnamnet Chopin (Centrum i Huddinge för Operation, Intervention) är ritad av White arkitekter och rymmer sammanlagt över 800 rum.

O-huset 3259_1000px.jpg

O-huset 0464_1000px.jpg

O-huset 3251_1000px.jpg

O-huset 0455_1000px.jpg

Juryns motivering

Byggnaden är fint anpassad till Huddinge sjukhus och utgår från dess formspråk men tillför mer dagsljus in i byggnaden och har getts en nutida omsorgsfull och högteknologisk sjukhusinredning. Den kraftfulla rektangulära volymen har skickligt tagits om hand med reliefverkande betong och varierade fönsterindelningar i fasaderna. Fasaderna är stilfulla och interiörerna nyskapande. Byggnaden är lågmäld men ändå monumental. Den stora öppna ytan framför förstärker dess monumentalitet. Materialen andas kvalité och kommer åldras vackert. Ett fint formspråk med hållbara material och ett starkt ekonomiskt tänkande som en miljöbyggnad guld tillför en långsiktighet som alla nybyggnadsprojekt borde sträva efter

Hitta hit

Hälsovägen 13

 

Uppdaterad 26 augusti 2020

Var informationen till din hjälp?