Technology and Health, Flemingsberg

Technology and health ur grodperspektiv med ett färggrannt konstverk i förgrunden och klar himmel.

Beskrivning

Hösten 2016 stod byggnaden Technology and Health klar på Hälsovägen i Flemingsberg, intill entrén till Karolinska universitetssjukhuset.

Här huserar Kungliga Tekniska Högskolans Skola för Teknik och Hälsa, Röda Korsets Högskola samt verksamheter från Karolinska institutet och Karolinska universitetssjukhuset. Den är byggd av SveaNor Fastigheter och Hemsö, och ritad av Tengboms. Byggnaden, som är 17 000 kvadratmeter stor, är den första av två etapper och ligger på fastigheten Medicinaren 5.

Juryns motivering

Byggnaden ingår i regionens satsning på Life Science, med fokus på att skapa mötesplatser där människor och verksamheter kan interagera och samverka.

Byggnaden har fasader i aluminium och glas, anpassad i skala och har en lätthet och lekfullhet i uttrycket som kontrast mot den tunga sjukhusbyggnaden.

Byggnaden ger trots sin minimalistiska utformning på utsidan olika intryck och fasadmönster beroende på var betraktaren befinner sig och skapar på så sätt ett spännande tillskott i stadsmiljön i Flemingsberg.

Fler bilder och karta

Insidan av Technology and health trapphus samt gröna soffor.

Interiörbild från Technology and Health med ett soffgrupp och spiraltrappa.

Närbild på fasaden i aluminium och glas.

Uppdaterad 16 oktober 2017

Var informationen till din hjälp?