Gymnasievalet

Östra gymnasiet har svaren på alla dina frågor inför gymnasievalet och på denna sida hittar du massor med värdefull info om skolan, våra utbildningar och vad eleverna tycker om att gå på Östra!

Besök oss och ställ frågor

Det finns många möjligheter att uppleva och prova på Östra gymnasiet.

Infokväll - torsdag 9 februari kl 19

Varmt välkommen på infokväll torsdag 9 februari och träffa elever, lärare, SYV och rektor. Ställ frågor och få tips och råd inför gymnasievalet.

270 besökare på Infokväll på Östra gymnasiet.

Infokvällarna på Östra startar med gemensam info om skolan och våra utbildningar kl. 19:00 i matsalen. Därefter guidad rundtur och möjlighet att ställa frågor. Plus fika i vårt mysiga café. Portarna öppnas kl. 18:30.

Öppet hus på östra gymnasiet.

Varmt välkommen till Östra - torsdag 9 februari 2023!

Vi deltar på mini (gymnasie) mässor
Vi är med på minimässor på grundskolor:
Onsdag 1 februari kl. 15:30-17 på IES i Årsta
Tisdag 7 februari kl. 13-14 på IES i Gubbängen

Elev för en dag – prova på en skoldag på Östra
Elever i nionde klass kan prova på en halv skoldag på Östra på valt program och inriktning. Upplev en vanlig skoldag, sitt med på 2-3 lektioner och ät lunch. Självklart kan du ställa frågor till den elev på Östra som tar hand om dig under hela besöket. Varmt välkommen att anmäla dig till Elev för en dag:

Anmäl dig till Elev för en dag här!

Walk&Talk
En personligt guidad rundvandring (på ca 30 minuter) genom skolan tillsammans med en elev från det program och inriktning du är intresserad av. Besök skolans restaurang och café, idrottslokalerna (idrottshall och gym bland annat), biblioteket, studierum och programkorridorer. Självklart kan du ställa frågor till eleven som guidar dig. Dock ingår INGA lektionsbesök. Varmt välkommen att anmäla dig till Walk&Talk:

Anmäl dig till Walk&Talk här!

Mer info om Östra och gymnasievalet

Klicka gärna på rubrikerna nedan för mer info om Östra gymnasiet.

Med reservation för ändringar

Observera att möjligheten att göra besök i skolan under 2021-22 kan komma att förändras beroende på hur pandemin utvecklas och vilka restriktioner skolan blir skyldiga att följa. Kontrollera gärna dagen innan ditt planerade besök att det inte skett någon förändring.

Uppdaterad 28 januari 2023

Var informationen till din hjälp?