Gymnasievalet

Vill du plugga vidare eller söka jobb direkt efter gymnasiet? Vilka ämnen är mest spännande? Vilket program lockar? Vad är viktigt i ditt skol- och utbildningsval? Östra gymnasiet har svaren på dina frågor inför gymnasievalet!

Besök oss och ställ frågor

Det finns många möjligheter att uppleva och prova på Östra gymnasiet. Fram till den 17 maj 2022 kan du besöka oss som Elev för en dag eller via en Walk&Talk guidad rundvandring. 

Elev för en dag – prova på en skoldag på Östra
Elever i nionde klass kan prova på en halv skoldag på Östra på valt program och inriktning. Upplev en vanlig skoldag, sitt med på lektioner och ät lunch. Självklart kan du ställa frågor till den elev på Östra som tar hand om dig under hela besöket.

Anmälan till Elev för en dag här

Walk&Talk
En personligt guidad rundvandring (på ca 30 minuter) genom skolan tillsammans med en elev från det program och inriktning du är intresserad av. Besök skolans restaurang och café, idrottslokalerna (idrottshall och gym bland annat), biblioteket, studierum och programkorridorer. Självklart kan du ställa frågor till eleven som guidar dig. Dock ingår INGA lektionsbesök.

Anmälan till Walk&Talk här

Mer info om Östra och gymnasievalet

Klicka gärna på rubrikerna nedan för mer information om Östra gymnasiet.

Inga fler Öppna hus våren 2022 (men klicka gärna på Play nedan och se film).

Med reservation för ändringar

Observera att möjligheten att göra besök i skolan under 2021-22 kan komma att förändras beroende på hur pandemin utvecklas och vilka restriktioner skolan blir skyldiga att följa. Kontrollera gärna dagen innan ditt planerade besök att det inte skett någon förändring.

Uppdaterad 12 maj 2022

Var informationen till din hjälp?