Gymnasievalet

Vill du studera vidare eller söka jobb direkt efter gymnasieskolan? Vilka ämnen tycker du bäst om? Vilket gymnasieprogram verkar mest lockande? Det är många frågor du behöver fundera på. Vi vill ge dig ett så pass bra underlag som möjligt inför ditt val till gymnasiet!

Besök oss

Under läsåret erbjuder Östra gymnasiet flera tillfällen att besöka skkolan. Du väljer själv vad som passar dig. Kanske att vi ses vid flera tillfällen? Du kan besöka oss:

  • Som elev för en dag på plats i skolan
  • På en rundvandring, på plats i skolan eller digitalt
  • På en informationskväll på plats i skolan
  • På ett öppet hus, på plats i skolan eller digitalt
  • På mässor, på plats vid mässan eller digitalt

Med reservation för ändringar

Observera att möjligheten att göra besök i skolan under 2021-22 kan komma att förändras beroende på hur pandemin utvecklas och vilka restriktioner skolan blir skyldiga att följa. Kontrollera gärna dagen innan ditt planerade besök att det inte skett någon förändring.

Elevröster om Östra

Elever från skolans alla program berättar om varför de valde Östra och hur det är att gå på skolan. De berättar också om vad de gör i skolan på dagarna och om andra evenemang som är kopplat till Östra gymnasiet.  

 

Rundvandring på skolan 

I filmen nedan får du en kort och informativ rundvandring i Östra gymnasiets lokaler. Om du vill besöka skolan som elev för en dag eller få en rundvandring i lokalerna på riktigt kan du göra en intresseanmälan under fliken med samma namn.

 

Tips från SYV

Östra gymnasiet ovanifrån

I filmen kan du se hur Östra ser ut ovanifrån filmad med drönare. Stora fönster och mycket ljusinsläpp gör skolans lokaler väldigt speciella. 


Elever presenterar Östra gymnasiet

Elever på skolan har filmat och klippt ihop en film om Östra ur sitt perspektiv. 

 

Presentation av idrotten på Östra

Vad gör eleverna på idrotten på Östra? Idrottslärarna berättar och visar upp delar av våra idrottslokaler.

 

Uppdaterad 2 september 2021

Var informationen till din hjälp?