Årets pedagog-pris 2020 gick till Östra gymnasiet

21-03-19

Nyhet

Den 18 mars 2021 hyllade Huddinge kommun pedagoger, lärare och chefer för år 2020. Av de tre finalplatserna i kategorin "årets lärare på gymnasium och vuxenutbildning" fanns det inte mindre än två finalister från Östra gymnasiet.

Årets lärare i Huddinge 2020 finns på Östra 

Priset för årets lärare på gymnasieskola/vux 2020 gick till Jorge Cardenás Calvo som undervisar i ekonomiska ämnen och digitalt skapande på Östra gymnasiet. 

Jorge Cardenás Calvo står med blomsterbukett och en inramad motivering i handen.
Jorge Cardenás Calvo vid prisutdelningen av entreprenörskapspriset i Huddinge 2020

Juryns motivering

Årets lärare på gymnasiet eller vuxenutbildningen är en lärare som lägger mycket kraft på att se till att eleverna får en så bra undervisning som möjligt och ser till att alla elever mår bra. Enligt eleverna är det en lärare som lyser upp deras skoldagar genom att sprida kunskap och glädje på ett enkelt och roligt sätt.

Årets lärare är bra på att bygga relationer, behandlar alla elever som en nära vän och jobbar hårt för elevernas välmående och framgång.

Genom att vara pedagogisk och förstående ställs det höga krav på eleverna för den här läraren tror på eleverna och då litar man på dem. Eleverna tillåts alltid att använda sin kreativitet och har roligt i de uppgifter de får, vilket får eleverna att se fram emot lektionerna. 

Den här läraren har skapat en tryggare och skönare skola som får eleverna motiverade till skolan och den här lärarens lektioner är höjdpunkten på veckan. Den här läraren är en enastående duktig pedagog och entreprenör.

Vad innebär årets pedagog, lärare och chef i Huddinge 

Priset är till för att lyfta och belöna de som utvecklat skolverksamheten och både kommunala och privata verksamheter deltar. Det är antingen elever, vårdnadshavare, kollegor eller chefer som nominerar kandidaterna.

Årets pedagog, lärare och chef i Huddinge

Uppdaterad 19 mars 2021

Var informationen till din hjälp?