Restaurang och café

På Östra gymnasiet satsar vi på att maten ska vara både god och nyttig. Det mesta av maten tillagas från grunden utan halvfabrikat och dessutom med kravmärkta varor. Det gäller både i matsalen och caféet.

Elever som står och tar mat från salladsbuffén i matsalen.

Lunch på Östra gymnasiet

Östra har en fin matsal som serverar fri lunch för eleverna. Skolan satsar extra mycket på maten och det finns alltid minst två rätter att välja mellan, varav en vegetarisk rätt. Dessutom serveras dagligen en stor och varierad salladsbuffé och ibland även dagens soppa. Varje torsdag serveras färsk fisk. Vi har sedan några år även en anställd kock i köket som tillsammans med restaurangchefen ansvarar för menyn.

Lunch serveras varje dag i matsalen mellan klockan 10.30-13.15. Besökare ska betala för lunchen (50 kr). Biljett kan köpas i cafeterian vid entrén.

Skollunch för pensionärer

Som pensionär kan du äta lunch för 41 kr. Varmrätt, smör och bröd, dryck och sallad ingår. Du kan köpa lunchkuponger i häften med 10 kuponger à 41 kr. Det går också att köpa en enstaka lunchkupong i skolans cafeteria till en kostnad av 50 kr. Lunchkupongen lämnas in vid lunchserveringen i skolans matsal vid lunchtillfället.

Det går även att köpa lunchkuponger på andra platser i Huddinge kommun. Se vilka köpställen som finns genom att gå in på Huddinge kommuns webbplats.

Matsedel

För närvarande publiceras matsedeln vecka för vecka istället för månadsvis.

Matsedel vecka 41

Fika på Östra gymnasiet

I cafeterian säljs bland annat hemmagjorda smörgåsar och fikabröd, varma och kalla drycker, frukt och smoothies. Det går också att köpa enklare skolmaterial i caféterian som pennor och block. Betalning görs kontant eller via swish.

Café

Öppettider: måndag, onsdag, fredag: 9.00-15.00 och tisdag, torsdag: 9.00-16.00