Konstverk av tyg

Rörelsens Andning

Sex konstnärer, som har minnena från Brunnsviks folkhögskola gemensamt, ställer i sina verk frågor om vad en folkrörelse är idag, var den tidigare varit och vad den bär med sig för möjligheter och risker för framtiden.

Återkommande

Datum: Tisdagar, Onsdagar, Torsdagar. 24 augusti 2021 - 28 oktober 2021

Återkommande intervall: Varje vecka

Tid: 10:00-17:00

Plats: Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek, Elektronvägen 2, Flemingsberg

Kostnad: Gratis

Utställningen Rörelsens andning har växt fram under en studiecirkel om en utgallrad ljud- och filmsamling från Brunnsviks folkhögskola.

Dokumentärfilmaren Zara Arrehed, kompositören Hannah Federley Holmkvist samt konstnärerna Heidi Edström, Linnea Hansander och Josefina Malmegård har under ett och ett halvt år träffats för att undersöka hur arkivet kan fungera i relation till ett konstnärligt arbete. Patrick Kretschek är konstnärlig ledare för projektet, som drivits inom ramen för det konstnärsresidens han haft på ARAB.

Cirkeldeltagarna är alla före detta Brunnsvikselever, som studerade konst på skolan innan den flyttade. När en ny skolledning valde att återvända med undervisning på Brunnsvik och återupprätta skolans bibliotek, blev en konstnärlig återkoppling till platsen möjlig.

Mer information

Kontaktperson: Kristina Andersson
Telefon: 070 761 39 17
E-post: Kristina.Andersson@arbark.se
Arrangör: Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek
Webbplats: http://www.arbark.se

Uppdaterad 17 augusti 2021

Var informationen till din hjälp?