Illustration i krita av ett barn som balanserar på en sten i skogen.om

Illustration av Emma Virke från boken "Kom dagen, kom natten".

Utställning - Kom dagen, kom natten

Kom dagen, kom natten är en bildberättelse om en sensommardag på landet. Ett innerligt möte mellan poesi och bilderbokskonst där vi får följa dagens skeenden och nattens drömmar.

Återkommande

Datum: Måndagar, Tisdagar, Onsdagar, Torsdagar, Fredagar. 06 maj 2021 - 29 juni 2021

Återkommande intervall: Varje vecka

Tid: 13:00-18:00

Plats: Vårby bibliotek med Barnkonsten, Vårby allé 26-30

Kostnad: Gratis

Boken vecklar ut sig som ett dragspel. På ena sidan finns dagen, på den andra tar natten vid.

Kom dagen, kom natten har utsetts till 2020 års bästa svenska bilderbok och har belönats med den nationella utmärkelsen Snöbollen. Boken nominerades även till Augustpriset 2020.

6 maj-29 juni visas bilderna och texterna från boken på Vårby bibliotek med Barnkonsten.

Emma Virke (f. 1974) är illustratör, konstnär, författare och grafisk formgivare verksam i Stockholm. Hon debuterade 2009 som bilderboksillustratör och vann Natur & Kulturs bilderbokstävling med sina illustrationer för Mops skriven av Eva Lindström och har sedan dess medverkat i ett tjugotal böcker. Hösten 2017 tilldelades Emma Virke Elsa Beskowplaketten för den egna bilderboken Klä på Herr H (2016).

Åsa Lind (f. 1958) är barn- och ungdomsförfattare, verksam i Stockholm. Hon har skrivit ett trettiotal böcker, såväl fakta som skönlitteratur. Mest känd är hon för böckerna om Sandvargen och Zackarina. Sandvargen belönades med Nils Holgersson-plaketten 2003. Den har översatts till 24 språk och har blivit en modern klassiker. 2014 tilldelades Åsa Lind Kulla-Gulla-priset.

Uppdaterad 3 maj 2021

Var informationen till din hjälp?