Finska fortsättningskurs

Gå en kostnadsfri fortsättningskurs i finska. Upptäck vårt vackra grannland eller kom närmre dina rötter. Genom ett projekt för att öka kunskaperna i minoritetsspråk erbjuder ABF denna termin kurser i finska på både nybörjar - och fortsättningsnivå.

Återkommande

Datum: Onsdagar. Från 06 september 2023

Återkommande intervall: Varje vecka

Tid: 19:45-21:15

Plats: ABFs Studiehem, Kommunalvägen 26, Huddinge

Kostnad: Kostnadsfritt, anmälan krävs

Den finska och svenska historian är sammanflätade på sätt som få känner till. Finska är det största av Finlands två officiella språk och ett av Sveriges officiella minoritetsspråk. Finska talas av sex miljoner människor, främst i Finland, men även i Sverige, Estland, nordvästra Ryssland samt norra Norge.
 
Fortsättningskursen är en kurs för dig som kan förstå lite och använda enkla ord och fraser som har att göra med de mest grundläggande och konkreta situationerna i vardagslivet. Du kan presentera dig själv och andra och ställa frågor om t.ex. namn, var och hur någon bor, var någon jobbar och kan själv svara på liknande frågor. Du kan kommunicera hjälpligt på ett mycket enkelt sätt om samtalspartnern talar långsamt och tydligt och är beredd att hjälpa dig.

Startdatum: 06 september 2023
Tidpunkt: Onsdagar klockan 19:45–21:15
Antal tillfällen: 15

Anmäl dig via ABFs webbplats

Uppdaterad 17 juli 2023

Var informationen till din hjälp?