Lekplats och park

Rådsparken hittar du i Huddinge nära Huddinge centrum, en park för hela familjen med lekplats, konstgräsplan, skatepool och utegym.

Lekparken

Lekparken är uppdelad i olika rum. Här finner du flera typer av gungor, rutschkanor, lekhus, sandlåda, studsmatta, klätterställning och klätternät. Viss tillgänglighetsanpassad lekutrustning finns i form av klätterställning och sandleksbakbord.

I övre delen av lekparken, bredvid basketkorgen, finns nu ett utomhuspingisbord. Ta med pingisboll och pingisrack eller låna i fiket mot en pant (enligt fikets öppettider).

Parken

Förutom lekplatsen så har Rådsparken en multisportplan med konstgräs för bollsporter, klätterblocks, skatepool och utegym. Parken innehåller mycket grönytorna, lämpliga för picknick eller frilek. Det finns goda sittmöjligheter runt om i parken, både parkbänkar och picknickbord samt paviljongen med sittplatser under tak.

Ett samarbete har startats för att främja den biologiska mångfalden i Rådsparken, vilket bl.a. har medfört att flera rabatter och klippfria ytor har anlagts.

Uppdaterad 2 november 2021

Var informationen till din hjälp?