Hjälplista

Kuratorer på Sågbäcksgymnasiet

Sezer Güzel

Nationella program - BF/SAB, HT/RL, FTP, BA/BMÅ, Lärlingarna
Telefon: 08-535 374 34, 070-198 20 11
E-post: zezer.gusel@huddinge.se, zezer.gusel@edu.huddinge.se

Annamaria Hård

Introduktionsprogrammen - IMYRBF, IMYRBA, IMYRHT, IMYRL, IMYRHV, IMYFT, IMA, KLIPPAN
Telefon: 08-535 374 57, mobil: 070-198 53 94
E-post: anna-maria.hård@huddinge.se, anna-maria.hard@edu.huddinge.se

Maja Johansson Holmström

SPRINT
Telefon: 08-535 337 03
E-post: maja.johansson.holmstrom@huddinge.se, maja.johansson.holmstrom@edu.huddinge.se

Krisinformation

Aktuell och bekräftad information om coronaviruset och information på olika språk. https://www.krisinformation.se/

Förslag på externa stödkontakter:

  • Vårdguiden - Här kan du läsa om hur vården i Stockholm fungerar både för stora och små. Du får en översikt över vilka mottagningar som finns och vilka som du ska kontakta för olika besvär. Ring telefonnumret 1177 när du behöver sjukvårdsrådgivning.

  • Vårdcentralen  - Kontakta din närmaste vårdcentral om du känner dig nedstämd och vill ha hjälp.

  • Första linjens psykiatri - Psykiskt stöd för barn och ungdomar upp till 18 år i Stockholms län. 

  • Ungdomsmottagningen - En webbplats för alla som är mellan 13-25 år. Här kan du även hitta din närmaste ungdomsmottagning.

  • Mottagningar för unga vuxna - Är du ung vuxen (över 18 år) och mår psykiskt dåligt? Hit är du välkommen att vända dig.

  • BUP - Verksamhet inom sjukvården för barn och ungdomar (0-17 år) som mår dåligt psykiskt. Ställ frågor anonymt, hitta din närmaste mottagning eller läs fakta och tips kring olika svårigheter och problem som t.ex. ångest, oro och självskadeproblematik.

  • BUP Akutenhet - Tar emot barn och ungdomar som behöver akut psykiatrisk vård på kvällar, nätter och helger.

  • S:t Görans Psykiatriska akutmottagning - Tar emot patienter över 18 år med akuta och allvarliga psykiatriska tillstånd.

  • Självmordslinjen - Självmordslinjen är tillgänglig via chatt och telefon 90 101 och är för dig som har tankar på att ta ditt liv, eller för dig som har frågor om närstående du har tankar på att ta sitt liv. Är det svårt att komma fram kan du mejla ditt telefonnummer så ringer de upp. Du är alltid anonym de har inte anmälningsplikt. Minds Självmordslinje är 90101.

  • BRIS - På BRIS kan du upp till 18 år prata med en kurator (via telefon, chatt eller mail), eller prata med andra unga i Forum. Du kan också läsa, kolla in filmer och lyssna på poddar om viktiga ämnen. De som arbetar på BRIS har tystnadsplikt och alla samtal är gratis och syns inte på telefonräkningen.

  • Mind - En ideell förening som arbetar för psykisk hälsa och stödjer människor i kris. Har du tankar på att ta ditt liv eller mår psykiskt dåligt, kontakta Mind.

  • Tilia - Är en ideell organisation som arbetar för ungas psykiska hälsa. Chatten är öppen alla kvällar mellan kl 21.00 – 22.30 och man kan vara anonym. De som svarar i chatten har sekretess.

  • Kuling - Mötesplats för dig som har en förälder med psykisk ohälsa. Du kan chatta anonymt, få information, läsa andras upplevelser i deras forum eller delta i en gruppträff.

  • Jourhavande kompis - Jourhavande kompis är en chattjour där barn och ungdomar upp till 25 år kan chatta anonymt om vad som helst. Här hittar du information och öppettider. 

  • Under Kevlaret - Chatt för dig som identifierar dig som kille. Här kan man vara anonym och vanliga samtalsämnen är familjeproblematik, prestationsångest, relationer, drogproblematik och kärlek.

  • Origo - Känner du dig kontrollerad av din familj och släkt? Måste du ha koll på dina syskon? Är du orolig över din framtid och utsätts för press? Om du är 13-26 år och bor i Stockholms län kan du vända dig till Origo. Där finns vuxna som förstår och hjälper dig oavsett kön, sexuell läggning, religion eller etnicitet. 020-25 30 00

  • Kvinnofridslinjen - En nationell stödlinje som är öppen dygnet runt för dig som är utsatt för våld och hot - eller är anhörig eller vän till någon som är utsatt. Samtalen är gratis och syns inte på telefonräkningen. Man kan vara helt anonym och de man pratar med har sekretess. 020-50 50 50.

  • Linnamottagningen - Hit kan du ringa och få stöd om du lever under kontroll, hot eller våld. Samtalen är gratis och man kan vara anonym. De erbjuder även öppen verksamhet dit man kan komma och t.ex. umgås, ta en fika, få hjälp med läxor eller söka jobb. Jourtelefon för ungdomar: 020-40 70 40.

  • RFSL Egalia - Ett fritidshäng för hbtq-ungdomar mellan 13-19 år.

  • Tjejzonen - På Tjejzonen kan du prata med en Storasyster som lyssnar på dig när du känner att du behöver det. Du kan chatta eller få en egen Storasyster Live eller Online som du har kontakt med under ett år. Du kan vara anonym om du vill.

  • Killfrågor - Stödchatt för alla som definierar sig som killar och som är mellan 10-20 år. Vanliga ämnen som tas upp i chatten är skola, föräldrar, kompisar, kärlek och ensamhet. Man kan vara anonym.

  • Stödcentrum för unga brottsutsatta - Är du mellan 12 och 21 år? Har du varit utsatt för ett brott? Har du bevittnat ett brott? Behöver du någon att prata med? Behöver du hjälp i kontakterna med polis, åklagare och försäkringsbolag? Stödcentrum för unga brottsutsatta finns till för barn och ungdomar i åldern 12 till 21 år som blivit utsatta för eller bevittnat brott. Du kan välja att vara helt anonym och samtalen med oss är frivilliga. Stödcentrum för unga brottsutsatta är en del av Huddinge ungdomsmottagning, som är HBTQ-certifierad.

  • Jag vill veta - Information till dig i ålder upp till 17 år som blivit utsatt för ett brott. Här får du tips om vart du kan vända dig och få stöd samt information om vad som händer vid en anmälan.

  • Brottsofferjouren - Hjälper dig som har blivit utsatt för ett brott eller är anhörig till någon som blivit utsatt för ett brott. Här kan man få stöd på olika språk, stödsamtal, råd, vägledning, information om polisanmälan, förhör och rättegång samt hjälp att söka om ersättning för det brott man utsatts för. Man kan ringa måndagar – fredagar mellan kl 9.00-19.00 eller besöka sin lokala brottsofferjour. 0200-21 20 19

  • 1000 möjligheter - Mottagning som vänder sig till ungdomar under 20 år som upplevt våld i en partnerrelation eller haft/har sex mot ersättning. 

  • Föreningen Storasyster - Vänder sig till dig som utsatts för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Alla som är över 13 år är välkomna oavsett könsidentitet och man kan vara anonym.

  • Maskrosbarn - Maskrosbarn finns till för dig som har en förälder som dricker för mycket, tar droger eller mår psykiskt dåligt. De har en chatt där man kan vara anonym, man kan lyssna på deras podd som berör olika ämnen, delta i olika aktiviteter som till exempel helgläger, lovläger och samtalsstöd m.m. Man kan även besöka deras ungdomsgård där de brukar hitta på olika aktiviteter som bio, klättring, spela spel, äta middag, spa-kväll eller se på film.

  • Spelfriheten - För dig som upplever att ditt spelande börjar påverka dig och din vardag negativt. Här kan man få information och de erbjuder gratis självhjälpsmöten både för dig som spelar och för anhöriga. Deras hjälplinje är öppen dygnet runt och bemannas av före detta spelmissbrukare. 08-374300.

  • Koll på soc - Här kan du läsa om vad socialtjänsten kan hjälpa till med och vart du kan vända dig om du har frågor eller behöver hjälp. 

  • Wakemeup – Genom appen wake me up kan du som är mellan 16 -22 år få professionell coaching via videosamtal. Coacherna peppar och vägleder dig framåt i livet genom att ”bidra med energi, mod och meningsfullhet.” Samtalen är kostnadsfria.

    Polis, ambulans och räddningstjänst:
    Akut 112
    Annars 114 14

Uppdaterad 11 maj 2020

Var informationen till din hjälp?