Gymnasieval 2022

Välkommen att söka till SGY! Att välja gymnasieprogram är inte helt lätt. Det finns många program och många skolor att välja mellan. Är du osäker på vilken skola du vill gå i eller vilket program? Eller både och? Här presenterar vi de program som SGY erbjuder.

Vilka program har SGY?

SGY är ett gymnasium med yrkesprogram. Du kan söka till Barn och fritid, Bygg och anläggning, Fordon och transport, Hotell och turism, Industritekniska med yrkesutgång låssmed samt Restaurang och livsmedel. Dessutom har vi alla Introduktionsprogrammen hos oss och gymnasiesärskolans program Hotell och restaurang samt Fordon och godshantering.

Var ligger skolan?

SGY ligger i Huddinge, i södra Stockholm. Du tar dig lätt hit med såväl pendeltåg som buss.

Hur stort är SGY?

Skolan har ungefär 550 elever och 70 lärare. Det betyder att lärartätheten i genomsnitt är mer än en lärare på 10 elever.

Vad är speciellt med SGY?

Vi har arbetat med yrkesutbildningar under en lång tid och har därför lång erfarenheten av yrkespedagogik, goda kontakter med näringslivet och välutrustade verkstäder inom skolan. Dessutom har skolan vunnit pris för sitt arbete med elever i behov av stöd, vilket betyder att vi också är bra på att ge elverna en teoretisk grund.

Vi vill verkligen att eleverna ska få med sig såväl teoretiska som praktiska kunskaper, eftersom de behövs i arbetslivet. Vi jobbar också mycket med den personliga utvecklingen av eleverna, och att de ska få erfarenhet av service och kundkontakt under sin utbildning. Praktiken (APL) är därför en viktig del av utbildningen. Flera program erbjuder också möjligheten att jobba med egenföretagande under sin skoltid, genom Ung Företagsamhet.

Hur ser arbetsmarknaden ut för SGY:s elever efter studenten?

Det är idag mycket stor efterfrågan på personal med gediget hantverkskunnande. Om du som elev ger din tid och ditt engagemang under din skoltid, lovar vi att du får med dig de de kunskaper du behöver från oss för att vara konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

Uppdaterad 4 januari 2022

Var informationen till din hjälp?