Samhällsvetenskap

Vi erbjuder dig ett samhällsvetenskapligt program, med inriktning beteende, där du ges möjlighet till vidare studier eller jobb direkt efter studenten. För dig som är lite osäker på om du vill studera vidare eller arbeta - här behöver du inte välja! Genom vårt samhällsprogram får du möjlighet att i framtiden göra både och.

Elever på samhällsprogrammet.
Fotograf Thomas Henriksson

Innehåll

Vårt program är en kombination av ett högskoleförberedande program med kurser som hälsopedagogik, kommunikation och pedagogiskt ledarskap och samtidigt kontakt med arbetslivet. 

I den här inriktningen får du fördjupa din förmåga att förstå människors agerande som individer och som deltagare i grupper, organisationer och samhällen och ur olika perspektiv. Du får också kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap.

Vårt samhällsprogram erbjuder även en fördjupning inom det samhällsvetenskapliga området och tillfälle för dig att läsa kurser som engelska 7, vilket ger meritpoäng för vidare studier.

Du får kontakt med arbetslivet genom APL (arbetsplatsförlagt lärande), eventuellt med inriktning barn och ungdom. Det betyder att en del av lärandet sker ute på en arbetsplats. Samhällsprogrammet i kombination med APL - en tryggare väg till högre studier eller arbete efter studenten!

Efter utbildningen

Efter gymnasiet kan du söka vidare till universitet, högskola samt yrkeshögskola. Du kan också välja att gå direkt ut i arbetslivet.

Uppdaterad 6 april 2021

Var informationen till din hjälp?