Välj Sjödalsgymnasiet!

Nya lokaler – samma skola

Precis innan sommarlovet 2023 blev det klart – vår skola ska bli del av ett nytt campusområde i Huddinge!

Vi har varit medvetna om att skolan behöver flytta eftersom alla verksamheter på Paradistorget 4 ska utrymmas för att ge plats åt ett nytt kommunhus. Nu vet vi att nya Sjödal kommer att inhysas i delar av Huddingegymnasiets lokaler.

Vår plan är att vi ska ta med oss det som vi tycker är mysigt med Sjödal och låta våra charmiga elever tillsammans med oss i personalen sätta vår Sjödalsprägel på en egen del av byggnaden, Sjödalshörnan.

Det fina med att vi blir en del av ett campus är att vi får tillgång till en stor idrottshall, en skolrestaurang med hemlagad mat, ett stort välutrustat bibliotek med bibliotekarie och ett mysigt kafé – allt det som vi har nu – även när vi blir en mindre skola med färre elever.

Vi kommer att fortsätta driva vidare tre yrkesprogram som ger goda möjligheter för ungdomar att snabbt nå egen försörjning och ändå behålla vägen till högskolestudier öppen.

Vi är stolta över vår verksamhet och alla möjligheter vi erbjuder våra elever att skapa en ljus framtid som självständiga vuxna.

Stort engagemang inför flytten

Vi är också väldigt stolta över våra elever, som vill engagera sig i att det blir bra för dem i våra nya lokaler och därför har eleverna fått framföra sina önskemål inför flytten. Vi har bjudit in till en referensgrupp med elever som skolledningen kommer att samarbeta med när vi planerar lokalernas utformning och när vi planerar för att eleverna får besöka lokalerna på Gymnasietorget innan flytten.

Just nu planeras det för ombyggnationer, samtidigt som skolledningen på Huddingegymnasiet, Sågbäcksgymnasiet och Sjödalsgymnasiet regelbundet träffas för att utröna på vilka sätt vi kan samarbeta för att ge alla elever på campus ett mervärde av närhet till andra skolor. Exempelvis kommer vi att kunna erbjuda fler NIU-inriktningar för våra elever och eventuellt ett större utbud av kurser på individuellt val.

Vi återkommer med uppdateringar, men följ oss gärna på sociala medier där ni ser att mycket pågår som vanligt. Officiella instagramE-sportlaget vinner det mesta, UF-säsongen är igång, Schackklubben växer och vill man följa vårt prisbelönta kök kan man göra det via TikTok!

Ledningen på Sjödalsgymnasiet
Jenny, Therese och Fredrik

Uppdaterad 15 januari 2024

Var informationen till din hjälp?