Välj Sjödalsgymnasiet!

Det finns mycket att tänka på när du ska välja gymnasium. Här ger vi dig åtta bra argument till att välja just vår skola.

 

En riktig gymnasieskola

På Sjödalsgymnasiet finns allt en skola ska ha och därmed också förutsättningarna för att du ska få en bra skolgång. Vi har både högskoleförberedande och yrkesförberedande program; rätt utrustning och lokaler för de olika ämnena; elevhälsoteam med kurator, psykolog, skolsköterska, studievägledare. speciallärare och  specialpedagog. Dessutom har vi ett väldigt fint bibliotek och eget kök och café.

Engagerade lärare, speciallärare, specialpedagog och en bibliotekarie

Här får du lärare, speciallärare, specialpedagog och en bibliotekarie som gör skillnad. De är kreativa och har förmåga att göra det roligt att plugga. De ser när du lyckas men också när du behöver stöd och hjälp. När vi frågar elever vad de gillar mest med Sjödalsgymnasiet säger de ofta att man får mycket hjälp och att lärarna är väldigt bra.

En skola med mycket idrott

Idrott något som ligger oss varmt om hjärtat och skolan har lång erfarenhet av att driva idrottsutbildning. På Sjödalsgymnasiet kan man kombinera studier med flera olika idrotter. Vi erbjuder tre nationellt godkända idrottsutbildningar, NIU Friidrott, NIU Styrkelyft och NIU Cykel, och har även en brottningsprofil och en e-sportsprofil.

Ungt företagande

På Sjödalsgymnasiet har vi också en stark tradition att jobba med Ungt Företagande (UF). Våra UF-företag har varit skickliga nog att vinna flera tävlingar och 2019 blev Sjödalsgymnasiet utnämnd till Årets UF-skola i Stockholmsregionen och till den näst bästa i landet. I år är vi vidare till SM i Ungt företagande.

En levande byggnad

Sjödalsgymnasiet består av två byggnader och i samma hus finns såväl vårdcentral som folktandvård och kulturskola vilket innebär att det är en levande byggnad med mycket liv och rörelse. Vi bjuder även in spännande författare som gästföreläsare .

Trygg miljö och bra stämning

Sjödalsgymnasiet arbetar hela tiden för att skapa en trygg och säker miljö. Våra fritidsledare finns alltid synliga i våra lokaler och är väl kända av skolans elever. Alla elever har passerkort för att legitimera sig och låsa upp entrédörrar. Den goda stämningen kommer av att eleverna trivs och att de gillar personalen. På Sjödalsgymnasiet hälsar man på alla och det ger bra stämning.

En nära skola

Sjödalsgymnasiet ligger i Huddinge centrum. Bor du i området slipper du resväg och rusningsträngsel. Annars ligger skolan på bara några minuters gångavstånd från pendeltåg och bussar. Det är lätt att ta sig hit.

En skola för alla

På Sjödalsgymnasiet går elever från både Huddinge och andra kommuner. Här på vår hemsida och i vår utbildningskatalog berättar vi mer om Sjödalsgymnasiet. Du kan även följa oss på sociala medier och besöka oss på Öppet hus. Varmt välkomna!

Uppdaterad 8 december 2022

Var informationen till din hjälp?