Välj Sjödalsgymnasiet!

Det finns mycket att tänka på när du ska välja gymnasium. Här ger vi dig sju bra argument till att välja just vår skola.

1. En riktig gymnasieskola

Det innebär att här finns allt:

  • högskoleförberedande och yrkesförberedande program.
  • rätt utrustning och lokaler för de olika ämnena.
  • elevhälsoteam med skolsköterskor, kuratorer, psykolog, speciallärare och studievägledare.

Dessutom har vi ett väldigt fint bibliotek och eget kök och två caféer.

2. Engagerade lärare, specialpedagoger
och en bibliotekarie

Här får du lärare, specialpedagoger och en bibliotekarie som gör skillnad. De är kreativa och har förmåga att göra det roligt att plugga. De ser när du lyckas men också när du behöver stöd och hjälp. På Sjödalsgymnasiet har vi också en stark tradition att jobba med Ungt Företagande (UF). Våra UF-företag har varit skickliga nog att vinna flera tävlingar och i år blev Sjödalsgymnasiet utnämnd till Årets UF-skola i Stockholmsregionen och till den näst bästa i landet.

3. Många alternativ för dig som älskar idrott

På Sjödalsgymnasiet kan man kombinera studier med flera olika idrotter. Vi erbjuder två nationellt godkända idrottsutbildningar, NIU friidrott och NIU-cykel, och har även en brottningsprofil.

4. En kreativ skola

Sjödalsgymnasiet är en levande och inspirerande plats där mycket roligt händer. Vi bjuder in spännande författare som gästföreläsare och anordnar kreativt skrivande för den som vill lära sig hur man skriver filmmanus och noveller.

5. Bra stämning

Det ska vara kul i skolan. Och tryggt! Därför jobbar Sjödalsgymnasiet aktivt för öppenhet, respekt och bra relationer. På skolan finns fritidsledare, skolvärd och värdegrundspedagog. Den goda stämningen kommer av att eleverna trivs och att de gillar personalen. På Sjödalsgymnasiet hälsar man på alla och det ger bra
stämning. På skolan går ca 900 elever.

6. Nära till allt

Sjödalsgymnasiet ligger i Huddinge centrum. Bor du i området slipper du resväg och rusningsträngsel. Annars ligger skolan på bara några minuters gångavstånd från bussar och pendeltåg. Det är lätt att ta sig hit.

7. Mångfald 

På Sjödalsgymnasiet går elever från både Huddinge och andra kommuner. Vi är en skola för alla och en skola att vara stolt över! Läs mer i årets katalog - du kan även följa oss på Facebook.

 

Uppdaterad 30 april 2020

Var informationen till din hjälp?