Frisör

Bild på frisörelev som jobbar.

Tycker du om att arbeta med händerna? Är du en serviceinriktad person som har känsla för färg, form och stil? Då kan frisöryrket vara något för dig. Under årskurs 2 och 3 får du även behandla riktiga kunder i vår populära frisörsalong.

Det finns stora möjligheter till variation inom frisöryrket. Du kan arbeta med både klippning och behandlingar såsom färgning, toning och slingtekniker. Håruppsättningar och hårstyling till bröllop och fest ingår också i utbildningen.

Genom att arbeta med olika material, verktyg och moderna tekniker ger vi dig de grundläggande yrkeskunskaper som krävs för att bli frisör.

Tjej med pokaler.
Foto: Andreas Lundberg

Undervisningen bedrivs i ljusa och moderna lokaler. Skolan har lång erfarenhet av att driva frisörutbildning och alla lärare är erfarna och utbildade frisörer. Skolan har två fullt utrustade salonger med kundmottagning där du får chans att praktisera det du lär dig.

Som frisör träffar du alla slags människor och det är därför viktigt att du har en god social förmåga och en känsla för service.

Praktik, dvs. arbetsplatsförlagt lärande (APL), utgör 15 veckor av utbildningen.

Frisörelev klipper.

Tillsammans arbetar vi mot ett gemensamt mål: att du ska bli en kunnig och serviceinriktad frisör med bred kompetens.

Efter utbildningen följer färdigutbildning på ett frisörföretag i 3000 timmar innan du kan avlägga det slutliga gesällprovet och bli behörig frisör.

Högskolebehörighet eller dubbel kompetens
Om du väljer att läsa Svenska 3 och Engelska 6 får du högskolebehörighet. Du kan annars läsa utökad kompetens och bli makeupartist/stylist.

Välkommen att boka tid på frisörprogrammets SALONG!

Läs mer och se prislista på våra behandlingar här.

Poängplaner

Hantverksprogrammet, inriktning Frisör 2021 (HVFRI)

Arbetsplatsförlagt lärande, APL: 1 vecka årskurs 1, 1 vecka samt 1 dag i veckan årskurs 2, 1 dag i veckan årskurs 3.

Totalt antal poäng för Hantverksprogrammet - Frisör: 2 500

Nyhet E-sport.

Uppdaterad 10 december 2020

Var informationen till din hjälp?