Handels-­ och administrations­programmet

Handels- och administrationsprogrammet med inriktning Handel och service (HAHAN) är perfekt för dig som är utåtriktad, gillar att ha kontakt med människor och vill jobba med entreprenörskap, marknadsföring och försäljning.

två elever pratar med varandra.

Du blir väl förberedd för arbete inom handel och service. I kurser som Servicekunskap och Personlig försäljning lär du dig förstå vad kunden vill ha och behöver. Mötet med kunden sätts i fokus och du lär dig att sälja och presentera produkter på ett proffsigt sätt. På programmet inriktar du dig även på entreprenörskap och företagande. Under det sista året omsätter du dina teoretiska kunskaper i praktiken och startar, driver och avvecklar ett eget UF-företag inom ramen för Ung Företagsamhet.

I programfördjupningen utvecklar du din ekonomiska kompetens och din praktiska förmåga till service och försäljning. Skolans UF-företag har vunnit priser i både SM och EM i Ung Företagsamhet, så här finns en god miljö för unga företagare!

15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) ger dig goda kontakter med arbetslivet.

Efter avslutad utbildning har du flera vägar att välja mellan:

  • Gå direkt ut i arbetslivet, kanske som egenföretagare?

  • Studera vidare på yrkeshögskola.

  • Studera vidare på universitet och högskola.

Högskolebehörighet

Om du väljer att läsa Svenska 3 och Engelska 6 får du högskolebehörighet.

Poängplaner

Handels- och administrationsprogrammet 2021 (HAHAN)

Arbetsplatsförlagt lärande, APL: 2 vecka HT årskurs 1 (temaveckan), 2 veckor VT årskurs 1, 1 dag per vecka årskurs 2, 2 dagar per vecka årskurs 3.

Totalt antal poäng för Handels- och administrationsprogrammet: 2 500

Uppdaterad 11 oktober 2021

Var informationen till din hjälp?