LIU E-sport

Kombinera idrott med studier

E-sport.

Lokal idrottsutbildning (LIU)
E-sport
Counter-Strike: Global Offensive
League of Legends
Intresseanmälan

Följ E-sporten på instagram

Från och med hösten 2021 kommer Sjödalsgymnasiet att erbjuda en e-sportsprofil. Dator- och TV-spel är sedan några år tillbaka den största underhållningsbranschen och e-sport är den snabbast växande sporten i världen. Som exempel kan nämnas att finalen i League of Legends hade fler tittare än NBA, NHL och Champions League och spelare på Youtube och Twitch har betydligt högre tittarsiffror än många traditionella TV-kanaler.

Sjödalsgymnasiets e-sportsprofil är för dig som ser spelandet som mer än ett tidsfördriv och vill ta ditt spelande till nästa nivå. Om du idag inte aktivt tävlar ska du vara inriktad och inställd på att pröva dina färdigheter mot andra i matcher och turneringar. Förutom en meriterad e-sportslärare som själv är aktiv kommer du även delvis att undervisas av en idrottslärare. För att klara av att spela på en hög nivå så måste du vara i form fysiskt. Därför ingår fysisk och mental träning. Det kan handla om att du tillsammans med idrottsläraren utformar ett träningsprogram, lär dig om kost och olika motionsformer eller om avslappning.

E-sportsprofilen innebär att du går ett vanligt gymnasieprogram men att du upp till tre gånger i veckan under dagtid tränar e-sport. Som elev på skolans e-sportsprofil kommer du ha samma möjligheter som andra elever att läsa fördjupningskurser som moderna språk, engelska 7 och högre matematikkurser som ger meritpoäng. Du behöver alltså inte göra avkall på varken ordinarie gymnasiekurser eller kurser som ger behörighet till högre studier utan du kommer att vara väl förberedd både för högre studier och för ett yrkesliv.

E-sportprofilen går att läsa på följande program:
Ekonomi – Ekonomi och entreprenörsskap
Ekonomi – Juridik
Naturvetenskap – Naturvetenskap
Samhällsvetenskap – Samhällsvetenskap
Samhällsvetenskap – Beteendevetenskap
El och energi – Elteknik
Hantverk – Frisör
Hantverk – Barberare

Så här gör du
Om du vill gå E-sportsprofilen, sök till ett av ovanstående program på Sjödalsgymnasiet via gymnasieantagningen och anmäl dig sedan via formuläret.

Du kan redan idag läsa e-sport/gaming som individuellt val på skolan men om du är villig att satsa för att nå långt med ditt spelande kommer vi att ge dig goda förutsättningar att lyckas.

Se filmerna där vi berättar mer om våra utbildningar och skolan.

 

Kontakt
Johan Lundström
Rektor på Sjödalsgymnasiet
johan.lundstrom2@huddinge.se
08-535 370 05 / 070-878 99 92

Richard Bauersfeld
richard.bauersfeld@huddinge.se
08-535 370 18

Uppdaterad 14 oktober 2021

Var informationen till din hjälp?