Ansök om plats i förskola

Du ansöker om en plats förskola eller pedagogisk omsorg under dagtid via e-tjänsten "Ansöka till förskola". Du kan också skriva ut en ansökningsblankett och posta ansökan till oss.

Gå till e-tjänster och blanketter för förskola 

Nu kan du ansöka om plats på Högmora förskola

Högmora förskola öppnar på Tuvhopparvägen 3 den 18 oktober 2021. Högmora förskola är en kommunal förskola. Du kan redan nu ställa ditt barn i kö till förskolan via e-tjänsten för ansökan.

Välj ut tre förskolor eller pedagogisk omsorg och ange dem som dina önskemål. Barnet har rätt till en plats i sitt närområde. Har du önskat förskolor i ett annat område än ditt bostadsområde är det inte säkert att ni kan få plats i någon av de önskade alternativen då platserna i första hand behövs till barn boende i det området.

Omfattande fysiska eller medicinska behov

Om ditt barn har omfattande fysiska eller medicinska behov är det viktigt att kommunen vet om det när barnet placeras i en verksamhet. På så vis kan barnet redan när det börjar i verksamheten få det stöd det behöver i sin utveckling. I e-tjänsten för ansökan om plats för förskola kan du i rutan för övriga upplysningar berätta om barnets stödbehov.

Ansökan om plats i omsorg på obekväm arbetstid

Huddinge erbjuder omsorg på obekväm tid för familjer som behöver omsorg  på kvällar, nätter och helger, på grund av arbete.

Ansökan görs via e-tjänsten "Ansökan om plats till omsorg på obekväm arbetstid":

Gå till e-tjänster och blanketter för förskola 

Uppdaterad 14 januari 2022

Var informationen till din hjälp?