Sandsopning

Sandsopning av kommunens gator och vägar 2018 pågår.

Planerad sandsopning

  • Torsdag den 26 april sandsopas Kvarnbergsplan samt delar av Gymnasievägen och Kommunalvägen. Arbetet påbörjas klockan 07.00 och beräknas klart vid 12.00.
  • Fredag den 27 april sandsopas Stuvsta centrum från klockan 07.00. Observera att vissa av parkeringsplatser är avstängda tills arbetet är klart vid ungefär 9.00. Skyltning finns på plats.

Här har vi sandsopat

  • Kungens Kurva och Segeltorp
  • Gång- och cykelvägar runt om i kommunen
  • Centrumnära områden i Skogås, Trångsund, Vårby, Masmo, Stuvsta och centrala Huddinge
  • Rådsparken och Sjödalsparken

  • Vistaberg

Hur prioriterar vi?

Vi sandsopar först gång- och cykelvägar i kommunens centrumområden, sedan tar vi bostadsområden. Vi kan tyvärr inte säga när just din gata kommer att sopas.

Det tar normalt fyra veckor att sopa hela Huddinge. Om din gata inte är sopad då kan du göra en felanmälan

Varför startar vi inte tidigare?

Startdatum är beräknat efter en beräkning hur vårvädret ser ut generellt och planeras långt i förväg. Det får inte vara minusgrader när vi startar sandsopningen, då är sanden fastfrusen. Frost på nätterna gör också sanden inte hunnit tina upp på dagen vilket gör att det tar längre tid. Därför startar sandsopningen först när också nätterna är frostfria.

Vem ansvarar för vilka vägar?

Huddinge kommun sopar de flesta vägarna. Större vägar som Huddingevägen, Nynäsvägen och Glömstavägen sköter Trafikverket. Enskilda vägar sköter lokala vägföreningar.

Ibland sopar vi i två steg

I vissa områden sopar vi i två omgångar. Först sopar vi bort det grova gruset bort från gatan, sedan det finare gruset. Om du tycker att sopningen varit slarvig kan det bero på att vår entreprenör inte har hunnit sopa bort det finare gruset ännu.   

Parkeringsförbud på vissa vägar

En del vägar har parkeringsförbud den dagen vägen ska sopas. Då sätter vi upp särskilda skyltar i god tid. Tyvärr räcker det med en enda felparkerad bil för att försena sopningen, så var extra uppmärksam på gatan där du brukar parkera under april och maj.

Uppdaterad 25 april 2018

Var informationen till din hjälp?