Markanvisningstävling för bostäder på Hälsovägen

Flemingsberg är ett av Sveriges största och viktigaste utvecklingsområden med mycket stark tillväxt och stor potential. Flemingsbergsdalen ska utvecklas till en urban stadsdel. På Hälsovägen ska vi bygga flerbostadshus och radhus. Markanvisningstävlingen för område C och E är nu avslutad. och SHH är den aktör som fått förtroendet att utveckla bostäder och lokaler i bottenplan på Hälsovägen.

Karta över Hälsovägen i Flemingsberg där vi planerar att bygga radhus och flerbostadshus.
SHH-bostad är den aktör som fått förtroendet att utveckla bostäder och lokaler i bottenplan på Hälsovägen.

Vinnare i tävlingen

SHH bostad är vinnare av markanvisningstävlingen på Hälsovägen i Flemingsberg.C.F. Møller Arkitekter har utformat förslaget som baseras på hus byggda i trästomme med fasader i trä samt plåt. Mot gatan möts man av en sockel i sten gjord från graniten från platsen och stora fönsterpartier som skapar en levande stadsgata.

Förslaget innebär ett tillskott på 300 bostäder, varav 11 är radhus och 30 lägenheter kommer att marknadsföras som bostadsrätter. SHH har i detta projekt valt att samarbeta med COLIVE, som erbjuder ett socialt och flexibelt boendekoncept genom co-living.

Detaljplanen för Hälsovägen 

Många projekt i Flemingsberg

Huddinge kommun har många projekt i Flemingsbergsområdet. Planprogrammet för Flemingsbergsdalen godkändes i april 2020 och Spårväg syd har tidigarelagts fyra år med projektstart 2020. Spårvägens totala byggtid beräknas till tio år.

Uppdaterad 27 september 2021

Var informationen till din hjälp?