Sjönära stadsdel i Vårby planeras få cirka 2000 bostäder

Vårby ska få cirka 2000 nya bostäder i en ny sjönära stadsdel vid Vårbybadet. Dagens industribyggnader kan rivas för att ge plats till allt från bostäder och service till förskolor och även ett hotell.

Magnolia Bostad är företaget som planerar en helt ny stadsdel i Vårby. På platsen har det tidigare drivits bland annat ett bryggeri men nu kan industritomten bli en hållbar och levande stadsdel med grönområden och sociala mötesplatser.

– Vår ambition är att skapa 2000 nya bostäder i blandade upplåtelseformer, ett hotell, vårdboenden, förskolor, kommersiella verksamheter med bland annat närservice samt skapa förutsättningar för en fin strandpromenad längs med Mälaren, säger Dennis Söderlund Affärsutvecklingschef, Magnolia Bostad.

Ett första spadtaget till den nya stadsdelen kan tas år 2021, och en första inflyttning i färdiga bostäder bli år 2022. Ett detaljplaneprogram har inletts av Huddinge kommun som så småningom ska leda till en utbyggnad i flera olika etapper.

– Detta är ett fantastiskt läge för bostäder med närheten till Mälaren samtidigt som du har shopping i Kungens kurva ett stenkast därifrån och de arbetsplatser som växer fram i Flemingsberg på kort avstånd, säger Malin Danielsson, kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, Huddinge kommun.

Här kan du följa planarbetet.

Uppdaterad 21 december 2017

Var informationen till din hjälp?