Företagarpanelen: snabbt och bra sätt att skapa dialog

19-06-18

Nyhet

Nu är drygt 80 företagare i Huddinge med i Företagarpanelen – en snabb form av dialog där lokala företagare bidrar med sin kunskap till kommunen.

Margaretha Forssell vid Stockholms Exekutionsservice är en av deltagarna i Företagarpanelen.
– Företagarpanelen är ett snabbt och bra sätt att skapa en dialog mellan oss företagare och kommunen. En kvick informationsväg som förenklar kommunikationen, säger hon.

Deltagarna i Företagarpanelen får cirka fyra utskick per år, där varje utskick består av cirka tre frågor som kan besvaras på några minuter. Frågorna är konkreta och svaren bygger kunskap hos kommunens representanter.
– Det viktigt att få påverka, och bidra till att skapa ett gott företagsklimat i Huddinge, och smidigt att få ett enkelt sms som du lätt och snabbt kan svara på, säger Margaretha Forssell.
Stockholms Exekutionsservice är ett säkerhetsföretag med verksamhet i Kungens kurva. Bland hennes hjärtefrågor finns den lokala infrastrukturen, ett tryggt och rättssäkert samhälle och god tillgång till skolor och välfärdstjänster.

Margaretha Forssell skulle välkomna ännu fler sätt att tycka till genom enkel kontakt med Huddinge kommun.
– En idé är att ha kortare dialogmöten, kanske en timme under förmiddagen, på olika platser i Huddinge. En slags popup-dialoger där du kan träffa kommunens representanter över en fika, säger hon.
Fler korta möten på olika platser skulle också kunna bygga nätverk mellan de företagare som deltar, menar hon.
– Om jag visste jag att det skulle vara en popup-dialog i Skogås eller Trångsund så skulle jag absolut kunna tänka mig att åka dit.

Näringslivsstrateg Andreas Fogelqvist välkomnar fler idéer och förslag till dialog.
– Det är viktigt med all form av kunskapsöverföring och redan i dag genomför vi regelbundet företagsbesök och olika näringslivsaktiviteter. Företagarpanelen är ett viktigt komplement som uppskattas av många för sin smidiga form, säger Andreas Fogelqvist, näringslivsstrateg, Huddinge kommun.

Så funkar Företagarpanelen

Ett sms skickas ut till de anmälda med en länk till cirka tre frågor som kan besvaras på några minuter. Deltagarna besvarar frågorna anonymt, men det finns även möjlighet att komplettera med egna åsikter eller önskemål, samt egna kontaktuppgifter. Målet är att förstärka dagens dialog för att förbättra kunskapen om näringslivets vardagliga utmaningar hos kommunen.

Här anmäler du dig till Företagarpanelen.

Uppdaterad 18 juni 2019

Var informationen till din hjälp?