Vill öka utvecklingstakten av östra Huddinge

19-04-30

Nyhet

Sophie Giers Arekrans är sedan årsskiftet ny områdesstrateg för östra Huddinge. Hon har sedan tidigare arbetat med detaljplanering inom Huddinge kommun. Utvecklingspotentialen är mycket stor för de östra delarna av kommunen.

– Mitt mål är att se till att utvecklingen sker hållbart och i linje med de visioner som vi tar fram med fastighetsägare, invånare och verksamma i östra Huddinge, samt kommunens översiktsplan, säger Sophie Giers Arekrans.

Östra Huddinge har ett strategiskt bra läge med spårbunden trafik mellan centrala Stockholm och den regionala stadskärnan Haninge. Här finns stora naturvärden med möjlighet till ett boende i naturnära lägen. Potentialen är tydlig, menar hon.

– Nu tycker jag vi kan öka farten lite. I år ska vi ta fram en utvecklingsplan för Skogås och Trångsunds centrum med omnejd. Då kan vi verkligen se utvecklingspotentialen, och vilka värden och delar som vi behöver utveckla och värna om, säger Sophie Giers Arekrans, områdesstrateg, Huddinge kommun.

Under förra året genomfördes en medborgardialog i östra Huddinge, berättar hon.

– Där syns vilket engagemang och stolthet som finns hos de som bor här. Bland annat är de nöjda med skolan och närheten till naturen. Mitt mål är att behålla och odla vidare på den kontakten, säger hon.

I dag pågår ett bostadsprojekt i Trångsunds centrum med cirka 165 bostäder, varav cirka 65 ungdomsbostäder. Två andra är i planeringsstadiet, dels i Österhagen där en tidigare deponi omvandlas till ett område med cirka 450 bostäder i olika former, och dels i Skogås med cirka 260 nya bostäder, en förskola och en upprustning av Sjötorpsparken.

Arbetet som områdesstrateg är mångsidigt och omväxlande, menar hon.
– Du får vara en del av utvecklingen med möjlighet att själv påverka. Det kan verka utmanande med överblicken över så många olika aspekter, och ibland kan det vara svårt att prioritera. Men samtidigt så har du möjligheten att se till att den långsiktiga utvecklingen går åt rätt håll, säger Sophie Giers Arekrans.

 

Uppdaterad 30 april 2019

Var informationen till din hjälp?