Kästadalsparken – upprustning

Lekplatsen vid Kästadalsvägen rustas upp och invigs den 24 maj 2019. Det blir en temalekplats med inspiration från sagornas värld. Förslaget innehåller bland annat småbarnslek, klätterlek, gungor, balanslek, sittplatser och grillplats.

Klicka på bilden för att se illustrationen i större format och med beskrivning.

Förtrollad skog, jätten Hagrid och vardagsmagi

Vid lekplatsens ingångar står jätten Hagrids två tandborstar som stora grindstolpar på var sida om entrén. Från entrén går en smal stig fram till en lite skev, lysande port; den magiska porten. Porten leder till den förtrollade skogen. Där finns ett trädhus för de små barnen och häxans hus för lite äldre barn. Det finns också en stor flugsvamp (en karusell) och ett solägg. Den förtrollade skogen omges av ett trädäck som det går att sitta på åt två håll.

Hemma hos jätten Hagrid är allting för stort. Här finns stora böcker (kojor), skor (gungdjur och sandlek), pennor (balansbom), tändstickor (hinderbana), liksom stolar, soffor och en mössa (koja).

För äventyrslystna barn finns en flygande trasmatta. Den är gjord av fallskyddsgummi och ligger på marken med två studsmattor under sig. Runtom på lekplatsen står olika små figurer och här finns också gungor som har en orientaliskt matta mönstrad i fallskyddsgummi under sig.

Vid ängens ena sida finns en “Harry Potter-tavla” som är en stor låda med två öppna sidor. Den kan man uppträda, läsa sagor eller bara sitta och ta det lugnt.

Illustrationsskiss av förslaget (pdf)

Sommaren 2017 gick det att tycka till om förslaget. Tack för alla inkomna synpunkter!

Invigning

Den 24 maj 2019, 16.00-18.00, invigs parken. Vi bjuder på föreställning med ballongprinsessan och fika. Adress är Spiselvägen 2. Välkommen!

Uppdaterad 13 maj 2019

Var informationen till din hjälp?