Ekgården

Ekgården är en del av Stortorps äldreboende som ligger vackert vid strandkanten av sjön Drevviken.

Vi har 18 lägenheter som möbleras med egna möbler. Varje rum har telefon- och TV-uttag och är utrustade med trygghetslarm. Vi har gemensamma utrymmen som vardagsrum och kök där du har möjlighet att äta, umgås eller delta i olika aktiviteter.

Det finns tillgång till fot- och hårvård.

Individuellt anpassad vård och omsorg

Vi vill ge dig en god och säker vård och omsorg med utgångspunkt från dina behov och förutsättningar. Vi arbetar personcentrerat vilket betyder att det du vill och behöver styr vården och omsorgen. På Ekgården arbetar undersköterskor och sjuksköterskor dygnet runt. Arbetsterapeut och sjukgymnaster finns här dagtid. Läkare från Familjeläkarna i Saltsjöbaden kommer till oss en gång i veckan och vid behov.

Måltiderna är viktiga

För oss är det viktigt att maten smakar bra, därför lagar Stortorps centralkök så mycket som möjligt av färska råvaror. Maträtterna består till stor del av husmanskost och är anpassad efter äldres näringsbehov. Vi ser till att maten serveras i en lugn och trevlig miljö. Enheten har även tillgång till en dietist.

Social samvaro och aktiviteter

Målet är att alla ska hitta en aktivitet som passar och som känns lockande. På Ekgården varierar aktiviteterna beroende på önskemål, men när vädret tillåter går vi gärna ut på promenad eller cyklar på vår tandemcykel. Många av aktiviteterna gör det möjligt att träna balans och styrka, vi erbjuder gymnastik flera gånger i veckan och vi har ett välutrustat gym. Trångsunds församling besöker oss regelbundet.

Kontakta oss

Besöksadress:
Stortorpsvägen 41B
142 65 Trångsund

Enhetschef:
AnnKristin Bergström
08-535 353 30
annkristin.bergstrom@huddinge.se

Expedition:
08-535 353 36

Uppdaterad 12 januari 2018

Var informationen till din hjälp?