Kullagården

Kullagården är en del av Stortorps äldreboende som ligger vackert vid strandkanten av sjön Drevviken.

När du flyttar in får du ett rum som du kan möblera med dina egna möbler. Alla rum har handikappanpassad dusch och toalett, telefon- och TV-uttag och är utrustade med trygghetslarm. Det finns trådlöst nätverk i huset.

Vi har gemensamma utrymmen som kök och matrum/allrum/TV-rum där du har möjlighet att äta och umgås med andra boende. Stora rymliga balkonger finns i anslutning till de gemensamma utrymmena.

Det finns tillgång till fot- och hårvård.

Bemanning dygnet runt

Enheten är bemannad med omsorgspersonal dygnet runt och vi har sjuksköterskor på plats alla dagar dagtid, övrig tid har enheten tillgång till kvälls- och nattsjuksköterska i huset. Arbetsterapeut och sjukgymnast är tillgänglig dagtid alla vardagar. Läkare från Familjeläkarna i Saltsjöbaden kommer till oss en gång i veckan samt vid behov. En tandhygienist kommer en gång per år för att göra munhälsobedömning. Vi har också tillgång till syn- och hörselinstruktör.

Trygghet och delaktighet

Vårt mål som enhet är att erbjuda en god och säker omsorg och vård och samtidigt vara nytänkande och lyhörda. Vi respekterar din integritet behandlar dig med värdighet.

Vi arbetar med personcentrerad vård vilket betyder att vi anpassar vården efter dina behov och förutsättningar. Vi arbetar med vardagsrehabilitering och det innebär att vi tränar vardagliga aktiviteter för att behålla eller förbättra de dina egna resurser.

All personal har genomfört webbutbildningen ”Demens ABC” och vi arbetar aktivt med Demenschecklistan samt BPSD (beteendemässiga och psykiska symtom vid demens) och vi har flera utbildade BPSD-administratörer på enheten. All personal har ett gemensamt ansvar för alla som bor hos oss.

Vår service och omvårdnad är utgångspunkten för att du ska kunna upprätthålla och bibehålla din dagliga livsföring därför anpassar vi den så långt som möjligt efter din dygnsrytm. Du ska få stiga upp och lägga dig vid den tidpunkt som du mår bra av samt få möjlighet till vila under dagen.

Du får delta i vardagssysslor såsom bakning, dukning och diskning och övriga planerade aktiviteter, eller avstå om du så vill.

Måltiderna är viktiga

För oss är det viktigt att maten smakar bra, därför lagar Stortorps centralkök så mycket som möjligt av färska råvaror. Maträtterna består till stor del av husmanskost och är anpassad efter äldres näringsbehov. Måltiden är en aktivitet i sig och vi strävar efter att skapa en lugn och trivsam måltidsmiljö.

Social samvaro och aktiviteter

Vi ordnar gruppaktiviteter flera dagar i veckan samt individuella aktiviteter av olika slag.  Promenader ute är ett stående önskemål och vi är ofta ute i vår vackra omgivning. Vår aktivitetsgrupp anordnar tisdagsextra året runt och på sommarhalvåret grillar vi utomhus på tisdagarna när vädret tillåter och då är anhöriga välkomna att delta. Vi har besök av hälsans hundar en gång i veckan vilket är ett uppskattat inslag bland våra boende. Varje vecka har vi dessutom besök av våra egna musiker som bjuder upp till dans. 

Kontakta oss

Besökadress:
Stortorpsvägen 41A
142 65 Trångsund


Enhetschef:
Jessica Kindbom
08-535 353 90
jessica.kindbom@huddinge.se


Sjuksköterska:
Avdelning A och B
08-535 353 92

Avdelning C och D
08-535 353 91


Omsorgspersonal:
Avdelning A och B
08-535 353 93

Avdelning C och D
08-535 353 94

Uppdaterad 12 januari 2018

Var informationen till din hjälp?